Digitale reparatie, optimalisatie, transformatie?
waar staat u met uw digitale strategie?

Digitale strategie en transformatie volgens Aranea

Hoe zorgt u ervoor dat uw digitale transformatie past bij uw doelstellingen, uw markt en uw organisatie? De wereld om ons heen verandert onder invloed van digitalisering merkbaar, en steeds sneller. Om succesvol te worden en blijven is het daarom steeds belangrijker digitale vernieuwing toe te passen. Tegelijkertijd wilt u koesteren wat goed werkt. Ons belangrijkste doel is dat u úw belangrijkste doelen na kunt streven op een manier die het beste past bij uw dienstverlening, uw markt en uw mensen. Maar gaat het bij digitalisering dan gelijk om een digitale transformatie? Digitaliseert u daadwerkelijk uw aanbod en uw interactie met uw klanten, met digitale impact tot in alle haarvaten van uw organisatie als gevolg? Voor veel organisaties is een dergelijk groots en meeslepend traject vaak (nog) niet aan de orde. Daar is vaak eerder sprake van:
  • digitale optimalisatie. Hier hebben we het over wanneer digitalisering zinvol wordt toegepast om de bedrijfsprocessen en werkwijzen van uw medewerkers te optimaliseren om zo een betere versie van uw organisatie richting uw markt te creëren.
  • digitale reparatie. We komen ook vaak de inhaalrace vanwege verouderde technologie tegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan “de basis op orde” IT programma’s.

Een volledige digitale transformatie met grootse en meeslepende programma’s hoeft in dergelijke situaties niet per se de beste route te zijn voor uw organisatie. Wij leggen u hieronder graag uit hoe Aranea u op weg helpt naar digitale verandering.

Digitale strategie is een eerste stap in de juiste richting

Een eerste set aan praktische initiatieven zou zomaar voor momentum of ‘tractie’ kunnen zorgen die de vervolgstappen van digitale transformatie verder omhoogstuwen zonder in losse operationele changes en pilots te blijven hangen. Het is verstandig om van tevoren na te denken over het inslaan van nieuwe wegen en bewuste keuzes daarin te maken. Maar waarheen en hoe blijkt vaak een uitdaging.

Uw digitale strategie stippelt de weg voor uw organisatie en uw doelstellingen uit. Door middel van concrete vertrekpunten en concrete etappes werkt u op een voor u realistisch tempo toe naar meer toegevoegde waarde. Zo digitaliseert u op voor u zinvolle wijze uw informatiestromen, uw processen en wellicht uiteindelijk uw aanbod.

Digitale transformatie: niet langer een IT-project

Of het nu gaat om digitale reparatie, digitale optimalisatie of digitale transformatie: de nieuwe realiteit is dat dit geen IT-projecten meer zijn. Het zijn bedrijfskundige veranderprogramma’s met een nadrukkelijk aanwezige IT-component. Uw IT-organisatie raakt steeds meer geïntegreerd binnen de primaire processen van uw organisatie en steeds meer verweven met uw visie en strategie om zo uw pad naar uw toekomst te bepalen.

Wij zijn in veel verschillende organisaties van dichtbij betrokken bij deze nieuwe digitale realiteit. Wij spannen ons graag in om uw business écht te begrijpen en brengen veel puzzelstukjes mee van andere organisaties waar u iets van kunt leren. Samen helpen wij u een digitale strategie uit te stippelen die bij uw organisatie past.

Digitale strategie en transformatie 2

Aranea helpt u graag bij:

Digitale Strategie

Heeft uw digitale strategie een duidelijke koppeling met uw business strategie? Is uw digitale strategie gericht op het verbeteren van de klantbeleving en interne processen? Fungeert uw digitale strategie ook als het kompas voor de ontwikkeling en gebruik van technologie en IT?

Uw digitale strategie is meer dan ‘zomaar’ een IT strategie. Als Aranea vinden wij het daarom belangrijk dat u uw eigen digitale strategie creëert, uw eigen roadmap uitstippelt.

Digitale Transformatie

Wilt u technologie inzetten om uw bedrijf wendbaar te maken? Om daarmee snel in te spelen op veranderende klantbehoeften? Hoe urgent is beginnen met digitale transformatie? 

Digitale transformatie als nieuwe containerbegrip. Maar geen twee digitale transformaties zijn hetzelfde; hoe zorgt u ervoor dat uw digitale transformatie past bij uw doelstellingen, uw markt, uw klanten, uw organisatie, uw mensen?

Digitalisering

Bent u op zoek naar meer dan puur het digitaliseren van data? Wilt u uw werkprocessen moderniseren en efficiënter maken? Wilt u klanten of patiënten beter bedienen en een aantrekkelijker werkgever zijn?

Digitalisering is een groot onderdeel geworden van ons leven, zowel zakelijk als privé. Maar digitalisering blijft mensenwerk.

Waarom Aranea?

Wij weten wat een digitaliseringstraject of een volledige digitale transformatie van u vraagt als organisatie. Onze professionals excelleren op hun expertisegebieden en hebben op ieder moment rechtstreeks toegang tot de collectieve kennis van alle Aranea collega’s en associates. Maar wat een veelomvattend traject als dit met Aranea bijzonder maakt, is hoe wij rekening houden met wat het voor uw organisatie en uw mensen betekent.

Onze kennis en ervaring, daar betaalt u voor. Onze verbindende manier van samenwerken, het doen groeien van uw geselecteerde spelers en het overdragen van onze inzichten en kennis zijn ‘service van de zaak’. Wij maken uw digitaliseringstraject dat tot in de haarvaten van uw organisatie, processen en teams raakt, leuker en daarmee kansrijker.

Aranea is van mening dat mensen de uiteindelijke sleutel zijn tot gezamenlijk succes. Vooral die van u, en in partnerschap een beetje van ons. Daarin zijn wij graag onderscheidend. Daarom Aranea.

Meer weten over digitale strategie en digitale transformatie? Neem dan contact met ons op onderaan deze pagina of laat u door een van onze adviseurs terugbellen.

Deze organisaties gingen u voor

Onze digitale strategie en transformatie specialisten

Digitale strategie en transformatie gerelateerd nieuws

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties