Digitale transformatie is een radicale shift in cultuur en bedrijf gedreven door technologische mogelijkheden

Digitale transformatie

Hoe zorgt u ervoor dat uw digitale transformatie past bij uw doelstellingen, uw markt, en uw mensen? Immers geen twee digitale transformaties zijn hetzelfde. Digitalisering is een nieuw containerbegrip: iedereen “moet eraan”, alle concurrenten zijn er al mee bezig en in alle organisaties is het een thema op de management agenda.

In de meest vergaande adoptie van het thema is er sprake van een nieuw bedrijfsmodel waarin technologie een dominante rol speelt in alle aspecten van de organisatie en zo raakt ingebed in haar DNA. Onderzoeken van vooraanstaande onderzoeksbureaus als Forrester en Gartner geven aan dat de rol van disruptieve bedrijven merkbaar groter wordt, ten koste van de meer traditionele bedrijven. Gezien de exponentiële groei van technische ontwikkelingen is de kans groot dat u sneller zult moeten handelen dan u denkt. Op het moment dat u de noodzaak voelt is het namelijk vaak al te laat.

Digitale transformatie als onderdeel van uw DNA

In de kern draait uw digitale transformatie erom uw organisatie zo wendbaar mogelijk te maken om duurzaam en snel in te spelen op veranderende klantbehoeften. Welk pad naar digitale transformatie u ook kiest, het is belangrijk dat het echt onderdeel wordt van uw bedrijfs-DNA. De digitale mindset is daarom een onwrikbaar onderdeel van de bedrijfscultuur, processen, werkwijze en dagelijkse beleving. Niet alleen extern en gericht op de customer journey maar ingebed in bestaan, handelen en cultuur van uw organisatie en haar medewerkers.

Uw mensen staan centraal bij digitalisering

Hoewel technologie een kritische factor is voor een succesvolle digitalisering, geloven wij dat uw mensen de meest bepalende rol spelen in het succes van uw organisatie. We besteden dan ook veel aandacht aan het betrekken van uw medewerkers bij de veranderingen, zoeken we naar co-creatiemodellen en digitale omscholing van deze belangrijke stakeholders.

Digitale transformatie 2

Waarom Aranea?

Aranea’s adviseurs zijn gepassioneerd over de mogelijkheden en uitdagingen van digitalisering en de kansen die dat voor u biedt. Zij gaan graag met u in gesprek over de voor u best passende digitale transformatie strategie. Dit kan bijvoorbeeld het verrijken van uw digitale klantervaring, inzetten op digitale innovatie of het digitaliseren van uw productie- of order-to-cash proces.

Meer weten over wat Aranea kan betekenen voor uw digitale transformatie? Neem dan contact op met onze collega onderaan deze pagina.

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties