Agile werken is geen doel
het is een middel

Agile werken volgens Aranea

Worstelt uw organisatie ook met agile werken? Dat is niet zo verrassend. Als Aranea zien we heel veel goede, doelgerichte agile transities, maar zien we ook organisaties die hier moeite mee hebben. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat agile werken een containerbegrip is geworden waar heel veel methoden, technieken en frameworks onder vallen: keuzestress dus! Met onze ruime kennis, kunde en ervaring weten we echter snel te achterhalen met welke aanpassingen agile werken en scrum voor u van maximale waarde zijn.

Business agility staat voor wendbaarheid van de organisatie als geheel en is een voorwaarde geworden om te overleven als onderneming in de hedendaagse en globale, anytime-anywhere, 24/7 economie. Bedrijven blijven dan ook niet achter en gaan met agile werken aan de slag, maar zien al snel door de bomen het bos niet meer. Lees hieronder hoe u agile werken en scrum het beste kunt inzetten voor uw organisatie.

Met agile werken naar een nieuwe leiderschapsstijl

Bij een agile implementatie is niet alleen sprake van het implementeren van diverse operating models. Agile werken verlangt ook een andere manier van leiderschap. Dat wil nog wel eens een brug te ver zijn voor veel bedrijven. Het veranderen van leiderschapsstijl gaat niet zomaar. Een ervaren agile coach van Aranea kan u daarmee helpen.

Wij zijn in staat om op basis van onze kennis, kunde en ervaring te bepalen welke richting in welke situatie de beste voor uw organisatie is. Of uw organisatie nu lichtgewicht of grootschalig is, bottom up of top down, wij als Aranea kijken vooral naar uw doelstellingen, uw context en uw mogelijkheden.

Weten wat bij uw organisatie past? Wij luisteren graag naar u.

Agile werken 2

Aranea helpt u graag bij:

Agile transitie

Is een agile transitie alles of niets? Of kunt u ook een individueel project op een agile manier managen, zonder uw gehele organisatie te transformeren? Het antwoord is in alle gevallen ja!

Agile werken is namelijk geen doel op zich, maar een middel om de bedrijfsresultaten duurzaam te verbeteren.

Agile coaching

Loopt uw agile team niet zo soepel als u had gehoopt? Zakt het enthousiasme binnen het team en stijgt de kritiek bij het management? Geen zorgen, een agile coach van Aranea helpt u graag.

Eén van de meest uitdagende aspecten van agile implementatie is het internaliseren van de grondbeginselen.

Ad interim ondersteuning

Heeft u snel een tijdelijke invulling voor een agile rol nodig? Krijgen andere collega’s teveel hooi op hun vork? Een agile coach van Aranea sprin(g)t graag even bij.

Araneanen zijn stuk voor stuk uitgebreid getraind, hoog opgeleid én hebben op ieder moment toegang tot de kennis en ervaring van alle collega’s in onze kennisorganisatie.

Waarom Aranea?

Aranea was er vanaf het begin bij toen agile zijn opmars maakte in de zakenwereld. Wij zien agile en scrum niet als wondermiddelen maar weten snel te achterhalen met welke aanpassingen ze voor u van maximale waarde kunnen zijn. Door onze ruime ervaring weten wij welke middelen we voor u kunnen inzetten: passend bij uw mensen, uw organisatie, naar uw agile volwassenheidsfase, in uw sector.

Wilt u ook weten hoe agile implementatie bij uw organisatie past? Neem dan hieronder contact met ons op onderaan de pagina: wij luisteren graag naar u.

Deze organisaties gingen u voor

Onze agile specialisten

Agile werken gerelateerd nieuws

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Alexandra Drost

Alexandra Drost

Managing consultant