Agile werken is geen doel
het is een middel

Worstelt uw organisatie ook met agile werken?

Dat is niet zo verrassend. Een belangrijke reden hiervoor is dat agile werken een containerbegrip is geworden waar heel veel methoden, technieken en frameworks onder vallen: keuzestress dus! Wij gidsen u graag door dit uitgebreide landschap en plannen met u de optimale route naar een vorm van agile werken die bij u past. Want elke organisatie is uniek in haar volwassenheid en context. Er is geen standaard route of aanpak die altijd werkt. Of andersom: een standaardaanpak werkt niet altijd. Met onze ruime kennis, kunde en ervaring weten we snel te achterhalen welke elementen en toepassingen van agile werken voor u van maximale waarde zijn.

Een belangrijke eerste stap is het afstemmen van de taal die we tijdens de reis spreken: wat is agile werken eigenlijk voor u? En voor ons? Onze adviseurs gaan graag samen met u aan de slag om de antwoorden op die vragen te formuleren. Zo komen we tot een gezamenlijk beeld en begrippenkader.

Op basis van die gemeenschappelijke taal helpen we u op gang in de verandering naar een betere, agile versie van uw organisatie. Of we steken samen de handen uit de mouwen en ondersteunen bij het in praktijk brengen van typische agile activiteiten. Maar we bieden ook hulp als u op eigen kracht niet verder komt in uw agile groei.

Onze deskundige agile adviseurs zijn ervaren gidsen in de uitvoering van typische agile rollen en in staat om als coach en adviseur naast u te staan in de verandering naar agile werken. We hebben een heel scala aan business games, workshops, trainingen, blogs en andere hulpmiddelen tot onze beschikking die in elke fase van uw agile ontwikkeling ingezet kunnen worden. Daarnaast hebben we ook enkele webinars opgenomen die gaan over de eerste stappen met agile werken: Agile: wie, wat waarom en hoe? en Agile werken: Niet doen! 

Hieronder kunt u in meer detail terugvinden hoe we u verder kunnen helpen bij de stappen van uw agile ontwikkeling.

Agile werken bijfoto

Aranea helpt u graag bij:

Waar beginnen?

Elke grote reis begint met een eerste stap. In geval van een reis om een betere, agile organisatie te worden bestaat die eerste stap uit het formuleren van het antwoord op vraag Waarom die stap naar agile werken nodig of juist is. Een goed geformuleerd antwoord op die vraag bevat de ingrediënten voor een doelgerichte transformatie.

De adviseurs van Aranea nemen u mee terug naar de bedoeling van uw organisatie en kijken…

Middel of doel?

Herkent u dit? U bent vol goede moed gestart, hebt agile trainingen ingekocht, scrum teams opgeleid en samengesteld of het SAFe® framework geïntroduceerd, een feestelijk aftrap georganiseerd en bent inmiddels al een ruime periode met sprints bezig. Maar het aanvankelijke enthousiasme begint af te nemen. Er komt wat weerstand en opmerkingen over “vroeger” komen voorbij. De voortgang lijkt te stagneren.

Wij brengen met u in kaart…

Ad interim ondersteuning

De transitie naar agile werken wordt vaak gestart door op kleine schaal uit te proberen en bij succes uit te breiden. In zo’n situatie kunt u opeens voor de uitdaging komen om nieuwe rollen in te vullen met capabele medewerkers. Of anderszins behoefte aan extra capaciteit krijgen. Bij elke reis kan opeens de behoefte ontstaan aan extra reisgenoten. Wij ontzorgen u graag. 

Onze adviseurs hebben de trainingen en ervaring om rollen als agile coach, scrum master, product owner, agile architect in te vullen.

Waarom Aranea?

Aranea was er vanaf het begin bij toen agile werken zijn opmars maakte in de zakenwereld. Wij zien agile werken en scrum niet als wondermiddelen maar weten snel te achterhalen met welke aanpassingen ze voor u van maximale waarde zijn. Door onze ruime ervaring met agile veranderingsprojecten weten wij welke middelen het beste passen bij uw organisatie en uw doelstellingen.
Onze adviseurs hebben niet als doel in uw schoenen te gaan staan maar begeleiden u met advies, coaching en uitvoering naar een niveau waarop u zelfstandig de reis kunt voortzetten. Een adviseur van Aranea laat u niet alleen achter als de opdracht er op zit. We zullen in contact blijven om te borgen dat onze activiteiten tot duurzame resultaten leiden.
We acteren binnen de kaders van onze waarden: we zullen met aandacht voor de mens op een eigenzinnige en pragmatische manier van toegevoegde waarde zijn. We doen dat onafhankelijk en zullen agile methoden en technieken alleen inzetten als middelen om uw doelen te bereiken.

Wilt u ook weten hoe u in uw organisatie de agile transitie in gang zet en duurzaam verankerd? Neem gerust contact met ons op met behulp van de contactinformatie onderaan deze pagina of laat een van onze collega’s u terugbellen.

Deze organisaties gingen u voor

Onze agile specialisten

Agile werken gerelateerd nieuws

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties