Een goede enterprise architectuur
beweegt mee met de nu nog onbekende toekomst

Enterprise architectuur volgens Aranea

Is uw digitale transformatie groots en meeslepend? Enterprise architectuur biedt uitkomst. Ook als uw verandering ‘slechts’ één bedrijfsproces of applicatiemigratie behelst is het een hele uitdaging om samenhang, inzicht en overzicht te behouden. Dit geldt helemaal als u meer wendbaarheid voor uw organisatie creëert en “alles in beweging is” of als sommige sleutelaspecten juist nog muurvast zitten.

Enterprise architectuur brengt samenhang in uw business-, proces-, informatie-, applicatie- en datastructuren. Ook ondersteunt het u om gecontroleerd te verbeteren en te innoveren met kwaliteit als sleutelwoord. Lees hieronder hoe enterprise architectuur uw organisatie professionaliseert of neem contact op als u een keer wilt sparren met een van onze collega’s.

Brug tussen business en IT met enterprise architectuur

Onze architecten creëren nieuwe verbindingen in uw organisatie en bieden inzicht en overzicht in uw huidige situatie. Als echte bruggenbouwers tussen de business en IT formuleren zij samen met u richtlijnen die de piketpalen vormen voor een robuuste doelsituatie.

Heeft u al meerdere domeinarchitecten actief? Dan brengen we hen zo snel mogelijk in stelling om de enterprise architectuur binnen de gehele organisatie te onderhouden en door te ontwikkelen. Is werken onder enterprise architectuur nog relatief nieuw voor uw organisatie? Dan helpen we u graag op weg.

Enterprise Architectuur 2

Aranea helpt u graag bij:

Enterprise architectuur
als landkaart

Op weg naar maximale wendbaarheid voor uw organisatie én grip op uw informatiemanagement? Hoe zorgt u dan voor aansluiting tussen wijzigende business strategie en uw huidig applicatielandschap? Op welke niveaus bouwt u wendbaarheid en gedegen governance in?

Voorkom dat enterprise architectuur wordt gezien als belemmering bij (snelle) innovatie, maar juist als fundering of zelfs accelerator.

Professionaliseren van
werken onder architectuur

De ene organisatie is de andere niet. Elementen van enterprise architectuur vinden we in ieder organisatie terug, inclusief de vraag “hoe nu verder?”. Organisaties verschillen dus vaak in het volwassenheidsniveau van ‘werken onder architectuur‘.

Enterprise architectuur is een gevleugelde term die in veel organisaties wordt gebezigd, maar wat betekent het voor ú?

Cloud architecturen en scalability

Bij het invullen van uw uitgangspunten, principes en standaarden, zoeken we met u naar de optimale mix van concepten die uw strategische doelstellingen helpen realiseren: van customer intimacy tot self service, van artificial intelligence tot cloud architectuur.

Bij iedere stap in de realisatie is het zaak deze mix van concepten inzichtelijk in beeld te hebben en schaalbaar uit te werken. Voor die schaalbaarheid spelen cloud toepassingen een cruciale rol.

Waarom Aranea?

Enterprise architectuur is een van de breedste vakgebieden die we kennen. Feitelijk beslaat het alle aspecten van een organisatie in beweging. Aranea combineert kennis en ervaring van al haar collega’s en al haar associates om zo goed mogelijk richting te bepalen op uw specifieke multidisciplinaire vraagstuk.

De ene keer schakelen we flexibel specifieke kennis op en af binnen uw traject, een volgende keer werken we met onze specialisten op de achtergrond nauw samen om onze adviseur bij u ter plaatse zo goed mogelijk te voorzien van de bij u benodigde kennis.

Die verbinding die ons binnen Aranea zoveel verder helpt, creëren we ook graag in de samenwerking met uw medewerkers. Zo krijgt het samenspel van mens, proces en technologie betekenis binnen uw “werken onder architectuur”. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze collega onderaan de pagina.

Deze organisaties gingen u voor

Onze enterprise architectuur specialisten

Enterprise architectuur gerelateerd nieuws

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties