Projectsucces?
doe ons maar businesswaarde!

Portfolio-, programma- en project-management volgens Aranea

Weinig disciplines krijgen zoveel aandacht als portfoliomanagement, projectmanagement en programmamanagement (ook wel P3M genoemd) en zijn tegelijkertijd zo vanzelfsprekend en alom aanwezig.

Wilt u écht het verschil maken? Bestuur dan integraal alle projecten en programma’s die horen bij het realiseren van uw business strategie op een bewuste en rationele manier. Hieronder leest u hoe we u graag helpen u om het beter en slimmer te doen.

Portfoliomanagement voor business-IT alignment

Aranea ziet portfoliomanagement als veel meer dan grip hebben op de projectenkalender, inzicht krijgen in hygiënefactoren en budgetverantwoording. Voor ons is portfoliomanagement vooral een praktisch handvat voor echte business-IT alignment.

Wij zien portfoliomanagement, programmamanagement en projectmanagement als een besluitvormingsproces voor veranderingen in de organisatie. Hierbij maakt u keuzes op basis van eigen strategische drijfveren en businesswaarde en vanuit inzicht in risico’s en consequenties van deze keuzes. Het bijkomende voordeel is dat u de argumenten krijgt om “nee” te zeggen en ook langer lopende projecten te stoppen waar nodig.

Project management

Aranea helpt u graag bij:

Advies en begeleiding

Heeft u te veel projecten en te weinig middelen? Hoe bepaalt u wat u wel en niet moet doen? Hoe houdt u overzicht in de dynamiek van een veranderende omgeving en grip op de inzet van de schaarse middelen? En hoe bewaakt u de voortgang zonder uzelf te verliezen in de waan van de dag?

Portfoliomanagement is het proces dat uw organisatie helpt díe projecten te kiezen die maximaal waarde toevoegen aan uw business, gegeven de schaarse middelen.

Ad interim ondersteuning

Heeft u zelf goede portfolio-, programma- en projectmanagers? Mooi! Mist u echter expertise op dit vlak? Is er iemand uitgevallen? Of heeft u simpelweg niet alle professionals in huis om geprioriteerde initiatieven tijdig doorgang te laten vinden?

Wij zetten onze praktijkervaring graag voor u in als gids, als katalysator. Totdat de ‘chemische’ reactie zelfstandig loopt, dan nemen wij weer afscheid.

Opleiding, bewustzijn, gedrag

Verandert u door het geven van een training ook daadwerkelijk het gedrag van uw medewerkers? Het team weet dat ze moeten veranderen, veel nieuwe materie passeert de revue. Maar hoe maakt u hen bewust dat er ook voor houding en gedrag werk aan de winkel is? Leren en borgen staat vaak vermeld in het projectplan, maar hoe integreert u dit tijdig en op duurzame wijze?

Opleidingen te over, maar het succes staat of valt bij hoe uw eigen medewerkers hun werkwijze en gedrag daadwerkelijk aanpassen.

Waarom Aranea?

Aranea brengt een frisse blik van buitenaf. Wij fungeren als een gids die u door een ontwikkeling helpt. Het doel is dat u door de loop van deze ontwikkeling heen steeds meer zelfstandig de regie voert. Wij brengen meer dan 30 jaar ervaring mee in organisaties van klein tot groot, uit alle sectoren, in allerlei volwassenheidsstadia en zowel nationaal als internationaal.

Aranea is duurzaam onderlegd in de theorie, bijdehand scherp op de ontwikkelingen van de markt en uitgebreid door de wol geverfd in de praktijk. Wij werken onafhankelijk van productleveranciers met maar één belang: dat van u! En tot slot heeft Aranea gewoon echt heel prettige mensen om op dit soort spannende tochten erbij te hebben.

Klaar om uw projectmanagement, portfoliomanagement en programmamanagement naar een hoger plan te tillen? Neemt u dan onderaan deze pagina vrijblijvend contact op met een van onze collega’s.

Deze organisaties gingen u voor

Onze portfolio-, programma- en projectmanagement specialisten

Portfolio-, programma- en projectmanagement gerelateerd nieuws

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Aad van den Boogaart

Aad van den Boogaart

Managing director

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties