Wij zijn Aranea

Het is de missie van Aranea om maximale waarde te creëren
door het oplossen van vraagstukken op het snijvlak van
mens, proces en informatietechnologie

Consultancy bureau met brede expertise

Aranea is een consultancy bureau met dertig eigenzinnige, gedreven en ervaren medewerkers. We zijn een platte organisatie en samen vormen we een hecht team met een grote diversiteit aan expertise. Zo vliegen we complexe vraagstukken met een multidisciplinair team succesvol aan. Iedereen kent iedereen en is hulpvaardig naar de ander. Bij vragen buiten de eigen expertise is de verbinding met de juiste collega snel gelegd.

Zo profiteren onze klanten op de voorgrond van de bij eerdere klanten opgebouwde kennis en ervaring van onze adviseurs. Daarnaast profiteren onze klanten ook op de achtergrond van de real-time combinatie van het collectief van al onze adviseurs. Zij beschikken namelijk over een enorm netwerk aan klant organisaties door de hele historie van onze eigen organisatie en hun eerdere werk- en opdrachtgevers.

Zes jaar op rij gewaardeerd als Great Place To Work!

Onze reis als waardegedreven organisatie adviesbureau

Aranea is een pragmatisch en waardegedreven organisatie adviesbureau dat in 1991 is opgericht en zich bewust wil kenmerken als een platte organisatie met korte lijnen. Prettig voor haar medewerkers en goed voor haar klanten. In 2009 is Aranea van eigenaar gewisseld via een management buy-out door ondernemende eigen medewerkers. In 2018 werd Aranea onderdeel van de Simac holding, met van beide kanten bewust gekozen behoud van zelfstandigheid en autonomie.

Onze adviseurs geven al meer dan 30 jaar Business-IT advies waar onze klanten hun pad op uitstippelen. Onze passie is over de jaren geëvolueerd naar vraagstukken op het snijvlak van mens, proces en IT. We borgen deze visie door een kern van eigen adviseurs te combineren met een flexibele schil van associates.

Ons DNA: eigenzinnig consultancy bureau

Aranea is een eigenzinnig management consultancy bureau, met oorsprong in de techniek. Gestaag zijn we richting mens en proces geëvolueerd. Dit maakt ons als geen ander geschikt om – vanuit dat mooie samenspel tussen mens, proces en IT – de rol van gids te vervullen. 

Die rol in dit samenspel is een vak apart. Dat vak, met alle inhoud en marktinzichten van dien, oefenen wij uit met volle aandacht voor de mens: van visie en plan tot implementatie. De kansen die de digitalisering met zich meebrengt, brengen ons samen met onze klanten op interessante nieuwe ontdekkingsreizen!

Aranea draagt graag bij aan een mensgerichte leef- en werkomgeving. Maat-schappelijk verantwoord ‘doen’ zit in ons DNA. Van een goodwill project voor een herinneringscentrum en kennisdeling op hogescholen en universiteiten, tot het minimaliseren van de impact van onze bedrijfsvoering op het milieu.

Wilt u weten hoe Aranea u kan helpen, met een gedreven individu of een samengesteld team uit ons multidisciplinaire consultancy bureau? Neemt u dan contact op met onze collega onderaan deze pagina.

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Aad van den Boogaart

Aad van den Boogaart

Managing director

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties