Strength without agility is a mere mass
Fernando Pessoa

Innovatieve ondernemingen volgens Aranea

Nog nooit gehoord van de sector innovatieve ondernemingen? Dat kan kloppen. Innovatieve ondernemingen is een focusmarkt die we zelf hebben bedacht. Om duidelijk te maken voor welke doorsnede van organisaties wij de routekaarten echt goed kennen en in de verschillende regio’s de taal goed spreken.

Innovatieve ondernemingen zijn profit organisaties die door een snelle en grote digitale transformatie gaan. Die transitie ontstaat door eigen ambitie of wordt opgedrukt door veranderende vraag. Denk bijvoorbeeld aan familiebedrijven, maak-industrie, retail of zakelijke dienstverleners met een internationaal karakter.

In deze ondernemingen zorgen mergers & acquisitions, carve-outs en globalisering voor nog eens extra uitdagingen. IT heeft bij innovatieve ondernemingen als enabler van business succes een volwassen plek aan de directietafel of probeert die dringend te krijgen. Hieronder leggen we graag uit hoe Aranea uw innovatieve onderneming kan helpen bij uw digitale transformatie.

Business agility: een continu proces

Digitale transformatie is voor innovatieve ondernemingen noodzakelijk om concurrentievoordeel te realiseren. Projecten en programma’s moeten in een multiculturele en meertalige omgeving resultaten opbrengen en worden op business waarde geprioriteerd.

Efficiency en effectiviteit zijn hierbij belangrijk, maar u maakt het verschil door steeds aan uw business agility te blijven slijpen. Hier zijn we goed in en onze specialisten houden van deze gids-rol.

Innovatieve Ondernemingen 2

Aranea helpt u graag bij:

Digitale strategie & transformatie

De wereld om ons heen verandert onder invloed van digitalisering merkbaar, en steeds sneller. Om succesvol te blijven of worden is het steeds belangrijker digitale vernieuwing toe te passen. Tegelijkertijd wilt u koesteren wat goed werkt.

Ons belangrijkste doel is dat u úw belangrijkste doelen op de best passende manier na kunt streven. Passend bij uw dienstverlening, uw klanten, uw markt, uw keten, uw organisatie, uw mensen.

Portfolio-, programma- en projectmanagement

Weinig disciplines zijn zo vanzelfsprekend en alom aanwezig als project- en programma-management.

U gaat echter pas écht uw business strategie realiseren, wanneer u alle projecten en programma’s op een bewuste en rationele manier integraal bestuurt. Daar helpen wij u graag een handje bij. Om het goed te doen, om het beter te doen, om het slimmer te doen.


Agile werken

Als Aranea zien we heel veel goede, doelgerichte agile transities. En we zien organisaties die hiermee worstelen. Logisch. ‘Agile’ is een containerbegrip geworden waar heel veel methoden, technieken en frameworks onder vallen: keuzestress dus!

Wij zijn in staat om op basis van onze kennis, kunde en ervaring te bepalen welke richting in welke situatie het beste bij uw organisatie past.

Enterprise architectuur

Of uw verandering nu groots en meeslepend is of ‘slechts’ één bedrijfsproces of applicatiemigratie behelst: in alle gevallen is het een hele uitdaging. Dit geldt helemaal als u meer wendbaarheid voor uw organisatie creëert, en “alles in beweging is”. 

Enterprise architectuur brengt samenhang in uw business-, proces-, informatie-, applicatie- en datastructuren. Ook ondersteunt enterprise architectuur u zo gecontroleerd te innoveren, met kwaliteit als sleutelwoord.

Cybersecurity

Hoge bomen vangen veel wind. Hoe nadrukkelijker uw ontwikkelingen in de internationale markt, hoe aantrekkelijker u wordt voor een cyber attack. Los daarvan dient u verantwoord om te gaan met de persoonsgegevens van uw klanten en medewerkers.

Informatieveiligheid gaat over privacy en de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van uw informatie en data op systeem-, proces- en gebruikersniveau.

Interim management

Weinig organisaties vangen dergelijk uitdagende verandertrajecten met de eigen posities op. Vaak ontstaan nieuwe rollen en functies of is de belasting van ‘changing the business’ simpelweg te hoog om die naast ‘running the business’ vanuit dezelfde structuur het hoofd te bieden.

Tijdelijk een team of proces bemensen zodat u zich op de ‘change’ kunt richten, of zoekt u een kwartiermaker voor een nieuwe positie? Wij helpen u graag.

Waarom Aranea?

Wij weten wat een digitaliseringstraject of een volledig digitale transformatie van u vraagt als organisatie. Onze professionals excelleren op hun expertisegebieden en hebben op ieder moment rechtstreeks toegang tot de collectieve kennis van alle Aranea collega’s en associates. Maar wat een veelomvattend traject als dit met Aranea bijzonder maakt, is hoe wij rekening houden met wat het voor uw organisatie en uw mensen betekent.

Onze kennis en ervaring, daar betaalt u voor. Onze verbindende manier van samenwerken, het doen groeien van uw geselecteerde spelers en het overdragen van onze inzichten en kennis zijn ‘service van de zaak’. Wij maken uw digitaliseringstraject dat tot in de haarvaten van uw organisatie uw processen en teams raakt, leuker en daarmee kansrijker.

Aranea is van mening dat mensen de uiteindelijke sleutel zijn tot gezamenlijk succes. Vooral die van u, en in partnerschap een beetje van ons. Daarin zijn wij graag onderscheidend. Daarom Aranea.

Meer weten over digitale transformatie voor uw innovatieve onderneming? Neem dan contact met ons op onderaan deze pagina of laat u door een van onze adviseurs terugbellen.

Deze organisaties gingen u voor

Onze specialisten in innovatieve ondernemingen

Innovatieve ondernemingen gerelateerd nieuws

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties