Informatieveiligheid
gaat verder dan informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging volgens Aranea

De aandacht voor informatiebeveiliging en privacy is door digitalisering, wetgeving en dagelijkse berichtgeving in de media enorm toegenomen. Bij Aranea, en ook met u, praten we eigenlijk liever over informatieveiligheid. Informatieveiligheid gaat namelijk verder dan informatiebeveiliging, betrekt privacy en behelst de volledige “CIA driehoek” van vertrouwelijkheid (confidentiality), integriteit (integrity) en beschikbaarheid (availability) van uw informatie en data.

Wij geloven in een integrale aanpak met aandacht voor mens, organisatie én techniek zodat u risico’s omzet in kansen. Wij streven daarbij naar praktische implementatie door continu bruggen te bouwen tussen (informatie)technologie, mensen en bedrijfsprocessen. Lees hieronder hoe Aranea in samenwerking met de juiste partners in staat is om advies over en hulp bij informatieveiligheid vraagstukken op maat te snijden voor uw organisatie.

Blijf bij informatiebeveiliging alert op uw context

Keuzes omtrent informatiebeveiliging worden in verschillende markten anders gemaakt. Dit komt bijvoorbeeld door een andere rol van de klant, andere externe bedreigingen, andere interne processen of overheidswetgeving. Maar of u nu een kleine of een grote organisatie heeft, een beursgenoteerd of familiebedrijf bent, en een grote of kleine rol van ketenverantwoordelijkheid heeft, blijf goed naar de nuances van uw context te kijken.

Verder zijn ook uw mensen cruciaal. De houding en gedrag van uw medewerkers is namelijk een bepalende risico- én succesfactor in de kwaliteit en duurzaamheid van uw informatieveiligheid. Gedegen onderzoeken wijzen dit regelmatig uit en toch is hier stelselmatig te weinig aandacht voor. Daar brengen wij graag verandering in.

Informatiebeveiliging 2

Aranea helpt u graag bij:

Ontzorgen en begeleiden

Uw rol als CISO of FG verder professionaliseren? Uw mensen betrekken bij uw transitie? Tijdelijke versterking voor uw security team nodig? Een security team opbouwen? Aranea’s bevlogen specialisten ondersteunen uw organisatie op verschillende manieren.

ISMS

Hoe zorgt u ervoor dat u aantoonbaar “in control” ben? Hoe toont u aan dat u de juiste stappen onderneemt? Hoe laat u aan een auditor zien dat u doet wat u moet doen en constant aan verbetering werkt? En wanneer kunt u dat niet meer in Excel bijhouden?

In control meting

Wilt u inzicht hebben waar u staat? Wilt u weten hoe u presteert ten opzichte van uw markt, uw concullega’s en de wettelijke verplichtingen op het gebied van informatieveiligheid en privacy? Hoe zorgt u dat u uw geld aan de juiste zaken uitgeeft en dus de grootste risico’s als eerste adresseert?

Waarom Aranea?

Wij focussen bij de aanpak van informatieveiligheid en privacy op het intrinsieke samenspel tussen mensen, processen en technologie. Zo excelleren wij niet alleen binnen een specifieke expertise, maar creëren we nieuwe verbindingen in de manier van samenwerken binnen uw organisatie. Wij halen daar nadrukkelijk de rol van uw mensen naar voren. Waar mensen op één lijn zitten, ontstaat werkelijk vooruitgang.

Kunt u ook advies en hulp gebruiken bij uw informatiebeveiliging? Neem contact op met onze adviseur onderaan deze pagina om te kijken hoe wij u kunnen ontzorgen of begeleiden.

Deze organisaties gingen u voor

Onze informatiebeveiliging specialisten

Informatiebeveiliging gerelateerd nieuws

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties