Strategy is not the consequence of planning, but its starting point
Henry Mintzberg

Digitale strategie:vertaalslag naar een roadmap

Uw digitale strategie is meer dan ‘zomaar’ een IT strategie. Meer dan ooit spelen technologische innovaties en digitale diensten een beslissende rol in de interactie met klanten en patiënten, uw B2B diensten, uw order-to-cash proces en het samenwerken op alle aspecten binnen uw organisatie en uw keten.

Uw digitale strategie creëert de vertaalslag van uw business strategie of uw zorgvisie naar een praktische roadmap. De digitale strategie helpt uw organisatiedoelstellingen en ambities te realiseren die passen bij uw organisatie en uw mensen en die rekening houdt met uw context. Deze digitale strategie komt dan ook niet tot stand met “IT”, maar in samenwerking met uw directieteam, uw bestuurders, uw business management.

Aranea als gids bij uw digitale transformatie

Als Aranea vinden wij het belangrijk dat u uw eigen digitale strategie creëert, uw eigen digitale transformatie roadmap uitstippelt. Wij helpen u daar graag bij, met de juiste mix van kennis en ervaring van onze adviseur en het beschikbare kenniscollectief op de achtergrond. De kruisbestuiving uit andere organisatie en sectoren zorgt vaak voor verrassende nieuwe ideeën. Dit is een gids-rol bij uitstek.

Uw digitale strategie start met uw businessmodel: uw missie, visie en business strategie. Of u nu start met een nieuwe digitale strategie of aanleiding heeft voor een koerswijziging op de bestaande strategie, Aranea’s adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes en het stellen van prioriteiten.

Het doel is om tot een digitale strategie te komen die past bij uw business, uw organisatie en uw mensen: een digitale transformatie routekaart waar de hele organisatie mee uit de voeten kan. Hierbij kijken we nadrukkelijk naar de klantreis zonder daarbij de ondersteunende processen en uw medewerkers uit het oog te verliezen. 

Een digitale strategie vraagt om een digitale mindset

Er wordt steeds meer gevraagd van medewerkers, zeker als het gaat om het aanleren van nieuwe digitale vaardigheden. Hierbij is het aanwakkeren van de juiste digitale mindset essentieel. In het verleden spraken we over adoptie-programma’s voor het leren gebruiken van nieuwe digitale tools; nu wordt het steeds belangrijker dat medewerkers de juiste mindset hebben om een andere manier van werken aan te leren. Aranea’s adviseurs pakken graag deze rol als gids.

Digitale strategie 2

Waarom Aranea?

Onze collega’s hebben inzicht in het vertalen van ambities en doelstellingen naar een realistische routekaart. Verder nemen zij kennis en ervaring mee van de omgeving en houden zij oog voor de ervaring en conditie van uw deelnemers in de groep. Ook hebben zij een alerte geest om op kansen en risico’s te anticiperen of op onvoorziene situaties te reageren.

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties