Portfoliomanagement
Bewuster sturen op uw business- en IT-strategie

Advies en begeleiding bij portfoliomanagement

Bent u op zoek naar ondersteuning en advies bij portfoliomanagement? Heeft u bijvoorbeeld te veel projecten en te weinig middelen? Of heeft u moeite om overzicht te houden in de dynamiek van een veranderende omgeving? En vraagt u zich af hoe u de voortgang kunt blijven bewaken zonder uzelf te verliezen in de waan van de dag? Aranea biedt uitkomst.

Portfoliomanagement is een proces dat uw organisatie helpt díe projecten te kiezen die maximaal waarde toevoegen aan de business, gegeven de schaarse middelen.

Sturen: portfolio-, programma- en projectmanagement

Aranea helpt u bij uw portfolio-, programma- en projectmanagement om helder te krijgen welke criteria voor uw organisatie de businesswaarde bepalen. Zo kiest u op rationele en strategische gronden voor welke projecten u uw schaarse middelen inzet. Want welke middelen schaars zijn, kan van periode tot periode ook nog flink verschillen. Denk daarbij aan middelen als:

  • investeringen
  • het effect op exploitatiekosten
  • mensen (die implementeren én die het resultaat mogen absorberen)
  • fysieke locaties
  • teststraten
  • systemen

Wij helpen u graag om dit portfoliomanagement proces op maat in te richten. Wij combineren algemeen beschikbare kennis van methodieken en onze ervaringen bij andere organisaties met verworven inzichten in úw organisatie. Zo krijgt dit proces rollen, stakeholders en overlegorganen die bij úw organisatie passen. Vaak gaat dit hand in hand met een verdere professionalisering van uw projectenorganisatie als geheel.

Uw portfoliomanagement proces op maat

Ons doel is uw portfoliomanagement proces de aansluiting te laten vormen tussen uw missie, visie, doelstellingen en de realisatie van uw strategie. Juist in een veranderende markt is het objectief beoordelen van initiatieven op businesswaarde en risico (zowel voor aanvang als tijdens realisatie) van eminent belang. Daarbij is het belangrijk weg te blijven van de waan van de dag, subjectieve interpretaties en persoonlijke voorkeuren.

Met onze hulp slaagt u er in om dit proces zó in te richten dat er een expliciet samenspel ontstaat tussen portfolio-, programma- en projectmanagement en kunt u écht de gewenste koers varen.

Portfoliomanagement 2

Waarom Aranea?

Aranea brengt een frisse blik van buitenaf. Wij fungeren bij uw portfolio-, programma- en projectmanagement als een gids die u door een ontwikkeling helpt met als doel dat u steeds meer zelfstandig de regie voert. Wij brengen meer dan 30 jaar ervaring mee in organisaties van klein tot groot, uit alle sectoren, in allerlei volwassenheidsstadia en zowel nationaal als internationaal.

Bent u klaar om uw portfoliomanagement naar een hoger plan te tillen? Neemt u dan onderaan deze pagina vrijblijvend contact op of laat u terugbellen door een van onze collega’s.

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Aad van den Boogaart

Aad van den Boogaart

Managing director

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties