Aranea als gids in de jungle van mens, proces en technologie

Wij weten als geen ander hoeveel er komt kijken bij de grote veranderingen die een organisatie kan doormaken. Door de vele bomen in de jungle, zie je de jungle niet meer. Of het nu gaat om een samenvoeging met een andere organisatie of bijvoorbeeld flinke groei: alle verandering vraagt om een aanpassing op drie gebieden die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden: proces, technologie en de mens als succesfactor.

Zeker wanneer men op het punt staat aan een nieuwe reis door de spreekwoordelijke jungle van verandering te beginnen, is het verstandig om een gids in te schakelen voor de onbekende gebieden. Een gids die precies weet welke paden je moet bewandelen en op welke plekken de gevaren op de loer liggen. Maar je wilt wel een gids die luistert naar jouw wensen, die naast je loopt in plaats van voor je uit en die jou aan het roer laat staan om vergelijkbare avonturen in de toekomst zelf het hoofd te kunnen bieden.

De gids die bij je past

Bij ons krijg je dan ook echt de gids die het beste bij jou en jouw reis past. Soms is dat de wijze gids met meer dan dertig jaar ervaring die het klappen van de zweep kent en soms is dat de jonge enthousiaste leider die van alle nieuwigheden op de hoogte is. Maar altijd geldt: met welke gids je ook het liefste jouw reis maakt, op de achtergrond werken we allemaal samen om voor jou het best mogelijke resultaat te behalen.

De reis die je wil maken vs. de reis die je moet maken

Dit streven naar het beste resultaat betekent dat we soms ook ‘nee’ moeten verkopen. Als je nog niet klaar bent voor de grote jungle of het beklimmen van een Mount Everest, zullen we ervoor moeten zorgen dat je een route bewandelt die voor jou haalbaar is. Een trusted advisor worden we tenslotte niet omdat we onszelf dat vinden, maar omdat we door onze manier van werken jouw vertrouwen winnen. En dat vertrouwen ontstaat door de resultaten die je zelf waarmaakt als je met ons werkt.

De route uitstippelen

Maar wat betekent het maken van die reis met Aranea als gids aan je zijde nu concreet?

  • Wij gaan altijd uit van jouw belang en zijn niet bang dieper te graven om dit boven tafel te krijgen
  • Wij helpen je met het helder krijgen van je hulpvraag door middel van een onbevangen blik, outside the box denken, workshops en diepgaande gesprekken
  • Wij begeleiden je in het proces om de technologische oplossing te vinden die jij nodig hebt en de keuze te maken die het beste resultaat oplevert
  • Wij attenderen je op de gevolgen van een dergelijke verandering op betrokken processen en personeel en helpen je hierop te anticiperen waardoor je veel hobbels op de weg kunt vermijden

 

Ben je klaar om te beginnen aan jouw reis? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Aad van den Boogaart

Aad van den Boogaart

Aad is mountainbiker, quantumfysicus, wielrenner, klimmer en managing director van Aranea. Na omzwervingen in biomedisch onderzoek door heel Europa, is hij sinds 1997 in Nederland werkzaam als adviseur. IT zelf is geen drijfveer; Aad doet het vooral met en voor de mensen, vanuit de overtuiging dat het zoveel prettiger werkt als je het simpel en duidelijk houdt. En dat wie goed doet, goed ontmoet.

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties