The most important stage of any enterprise is the beginning
Plato

Professionaliseren van werken onder architectuur

Werken onder IT architectuur is een gevleugde term, maar wat betekent het voor ú? Er zijn vele methoden en technieken om dit proces te ondersteunen, maar welk pad kiest u? De ene organisatie is de andere niet. De toepassing van IT architectuur of enterprise architectuur is dat dús ook niet. Elementen ervan vinden we in ieder organisatie terug, inclusief de vraag “hoe nu verder”. Er zijn dus verschillen in het volwassenheidsniveau van werken onder IT architectuur.

IT architectuur: inzicht in uw volwassenheidsniveau

IT architectuur is een belangrijk instrument bij het veranderen en in conditie houden van uw organisatie. Het sturen op die veranderingen en het hanteren van die landkaart ligt echter bij uzelf. Daarbij wilt u een goed beeld hebben van het best passende volwassenheidsniveau voor zover u die periode kunt overzien. Aranea helpt u graag om daar naartoe te werken.

 

U heeft ook niet alles zelf voor het zeggen. Een consistente aanpak van de meest gewenste verandering wordt nogal eens tegengewerkt door legacy software en leveranciers. Denk hierbij aan zelf ontwikkelde methodes en tools die niet aansluiten in het grotere geheel dat u probeert te creëren.

Enterprise architectuur: principes en standaarden

Om uw integrale aanpak te laten renderen, helpen we u om de uitgangspunten, principes en standaarden over de verschillende enterprise architectuur domeinen in uw organisatie te verbinden. Ook vinden we pragmatische oplossingen voor de hobbels die we op dat pad tegenkomen.

Werken onder architectuur 2

Waarom Aranea?

Aranea’s enterprise architecten zijn vertrouwd met generieke (‘referentie’) IT architecturen binnen uw specifieke werkveld en oplossings-(‘solution’) architecturen die voor specifieke vraagstukken voorhanden zijn. Zo helpen Aranea architecten u in het professionaliseren van werken onder IT architectuur.

Ook definiëren Aranea architecten samen met u de randvoorwaarden waaraan dient te worden voldaan om werken onder IT architectuur in uw organisatie tot een succes te maken. Zij verkennen welke architectuur methode en ondersteunende tools uw organisatie het beste ondersteunen in de doelstellingen die u beoogt en wat daar van uw eigen mensen bij komt kijken. Afhankelijk van uw huidige en doel-volwassenheidsniveau fungeren wij als initiator en/of katalysator en begeleiden wij dit proces.

Wilt u meer weten over hoe Aranea u kan helpen in het professionaliseren van werken onder IT architectuur? Neemt u dan onderaan deze pagina vrijblijvend contact op of laat u terugbellen door een van onze collega’s.

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties