Digitale transformatie is eigenlijk schaalbaarheid
Henri Koppen

Cloud architectuur en schaalbaarheid

Voor schaalbaarheid spelen cloud toepassingen een cruciale rol. Wij zoeken daarom met u bij het invullen van uw uitgangspunten, principes en standaarden naar de optimale mix van concepten die uw strategische doelstellingen realiseren. Dit geldt van customer intimacy tot self-service en van artificial intelligence tot cloud. Bij iedere stap in de realisatie is het zaak deze mix van concepten inzichtelijk in beeld te hebben en schaalbaar uit te werken.

Schaalbaarheid gaat over meer dan alleen techniek

Cloud biedt grote voordelen op het gebied van schaalbaarheid en agility voor uw organisatie. Vaak denkt men dat schaalbaarheid vooral gaat over zaken als:

  • Licenties
  • Database performance
  • Data analytics
  • Servers
  • Verbindingen
  • Computing power

Het is echter belangrijk om in te zien dat schaalbaarheid niet alleen over techniek gaat, maar ook over dienstverlening en organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • self-service portals
  • een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)
  • service desks (op IT vlak of op klantdiensten) die voor partner organisaties in springen.

Cloud strategie als integraal architectuur onderdeel

De rol van cloud is vaak een logische en door leveranciers bepaalde stap als het over de applicatie-, data of technische IT architectuur gaat. Om echt de regie te houden over uw business agility en digitale strategie, is het verstandig om uw cloud strategie een integraal onderdeel van uw enterprise architectuur te laten worden – en deze op onafhankelijke wijze te ontwikkelen.

Cloud en scalability 2

Waarom Aranea?

Aranea’s architecten beheersen gezamenlijk het brede speelveld van enterprise architectuur. De voor uw context meest geschikte collega begeleidt u graag in uw specifieke vraagstuk, met maar een doel voor ogen: dat van u. Wij doen dit niet om zomaar een architectuur te hebben, maar om echt lijn te brengen in uw organisatie en uw dienstverlening, uw bedrijfsprocessen of uw innovatie.

We doen dit op een integrale en overzichtelijke manier, met oog voor cloud oplossingen met als doel wendbaarheid en schaalbaarheid. Dit geldt voor alle aspecten van uw dienstverlening, uw organisatie en uw IT landschap.

Waar uw uitdagingen verlangen dat we meer de diepte ingaan dan onze enterprise architect in huis heeft, kan zij/hij vervolgens steevast terugvallen op een collega die daar de specialist in is. Zo werkt onze kennisorganisatie voor u en voor uw leverancier onafhankelijke cloud strategie zodat u in regie blijft. 

Wilt u meer weten over hoe Aranea u kan helpen met het onafhankelijk ontwikkelen van uw cloud strategie als integraal onderdeel van uw enterprise architectuur? Neemt u dan onderaan deze pagina vrijblijvend contact op of laat u terugbellen door een van onze collega’s.

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties