Groei en wendbaarheid verlangen júist een goede fundering

Enterprise architectuur als landkaart

Hoe voorkomt u dat enterprise architectuur wordt gezien als belemmering bij (snelle) innovatie, maar juist als fundering of zelfs accelerator? Aranea’s architecten beginnen met een GAP-analyse waarmee zij helder voor u inzichtelijk maken welke uitdagingen en kansen er binnen uw organisatie liggen.

Groei in de goede richting als wendbare organisatie

Een wendbare organisatie is essentieel voor groei. Uw markt, uw klanten en uw organisatie zijn immers allemaal in beweging en u wilt zo wendbaar mogelijk acteren om steeds in de goede richting te groeien. Maar hoe houdt u inzicht en overzicht? Wat is de invloed van uw veranderende business strategie op uw processen, informatiestromen, applicatielandschap en data structuren? Welke keuzes maakt u om uw IT strategie en uw business strategie hand in hand te laten gaan? Op welke niveaus bouwt u de wendbaarheid en gedegen governance in?

Wendbaarheid en daadkracht bij innovatie varen wel bij een duidelijk overzicht en inzicht in waar het in uw organisatie om draait. Ook is het van belang hoe uw businessmodel aansluit op uw procesmodel. Zo vertaalt u de impact van nieuwe marktkansen, ketensamenwerking en wetgeving snel en herkenbaar in úw samenspel van mens, proces en technologie.

Innovatie en verbetering met enterprise architectuur

Aranea’s architecten stippelen samen met u een enterprise architectuur roadmap uit waarmee u de kansen ook daadwerkelijk met uw organisatie gaat benutten. Het is dan aan u de keuze om zelfstandig met het verkregen advies aan de slag te gaan of om samen met een Aranea architect op pad te gaan.

Enterprise Architectuur basis 2

Waarom Aranea?

Kiest u voor een aanpak met ondersteuning van Aranea, dan stapt onze architect tijdelijk bij u aan boord om op basis van deze pragmatische enterprise architectuur roadmap uw organisatie door de gezochte verandering heen te leiden. Daarbij laat onze architect graag een van uw medewerkers in een meer permanente bezetting van deze rol groeien. Met een toekomstbestendig plan brengen we u meer en meer in regie, zodat u snel zonder ons verder kunt.

Bent u klaar om inzicht en overzicht in uw huidige situatie te krijgen en met enterprise architectuur gecontroleerd te verbeteren en innoveren? Neemt u dan onderaan deze pagina vrijblijvend contact op of laat u terugbellen door een van onze collega’s.

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties