Agile is geen manier van doen,
maar een manier van zijn

Agile werken: Waarom? En waar beginnen?

Elke grote reis begint met een eerste stap. In geval van een reis om een betere, agile organisatie te worden bestaat die eerste stap uit het formuleren van het antwoord op vraag Waarom die stap naar agile werken nodig of juist is. Een goed geformuleerd antwoord op die vraag bevat de ingrediënten voor een doelgerichte transformatie.
De adviseurs van Aranea nemen u mee terug naar de bedoeling van uw organisatie en kijken met u naar de kansen en bedreigingen voor die bedoeling. Agile werken kan helpen om kansen te realiseren of bedreigingen te voorkomen.
Een goed geformuleerd antwoord bevat elementen die kunnen gaan over voorspelbaarheid, kwaliteit, kosten, medewerker tevredenheid. Deze elementen bevatten op hun beurt weer de aanknopingspunten voor een plan van aanpak.

We hebben de aanpak van deze eerste verkenningen ook in een aantal webinars besproken: Agile: Wie, wat, waarom en hoe? en Agile werken: Niet doen!

Wat en Hoe gaan we dat doen?

Omdat agile werken op vele manieren kan, kijken we samen met u naar de best mogelijke inzet van agile methoden en technieken. Er ontstaat zo een maatwerk reisplan naar groei en verbetering voor uw organisatie. Naast het gezamenlijk werken aan dat plan spreken we ook af hoe we voortgang gaan meten en bespreken. We spreken samen af welke meetcriteria we instellen en op welke wijze we de gevolgen van de transformatie willen meten. Maar we gaan ook de voortgang van de transformatie meten: liggen we op schema of niet? Op basis van die meetgegevens kunnen we dan de reis aanpassen.

Wie zijn er bij betrokken?

Hoewel de meeste praktijkvoorbeelden met name in IT afdelingen te vinden zijn, raakt een agile transformatie de hele organisatie. Samen met u brengen we in kaart op welke schaal dat is en op welke wijze uw medewerkers betrokken worden. We brengen de vereiste kennis en vaardigheden in kaart en kijken welke functies in positionering en inhoud (kunnen) veranderen.

We dragen onze kennis over door middel van business games, trainingen en workshops en begeleiden uw medewerkers in de uitvoering van de nieuwe rollen.

Agile transitie bijfoto

Waarom Aranea?

Aranea was er vanaf het begin bij toen agile werken zijn opmars maakte in de zakenwereld. Wij zien agile werken en scrum niet als wondermiddelen maar weten snel te achterhalen met welke aanpassingen ze voor u van maximale waarde zijn. Door onze ruime ervaring met agile veranderingsprojecten weten wij welke middelen het beste passen bij uw organisatie en uw doelstellingen.
Onze adviseurs hebben niet als doel in uw schoenen te gaan staan maar begeleiden u met advies, coaching en uitvoering naar een niveau waarop u zelfstandig de reis kunt voortzetten. Een adviseur van Aranea laat u niet alleen achter als de opdracht er op zit. We zullen in contact blijven om te borgen dat onze activiteiten tot duurzame resultaten leiden.
We acteren binnen de kaders van onze waarden: we zullen met aandacht voor de mens op een eigenzinnige en pragmatische manier van toegevoegde waarde zijn. We doen dat onafhankelijk en zullen agile methoden en technieken alleen inzetten als middelen om uw doelen te bereiken.

Wilt u ook weten hoe u in uw organisatie de agile transitie in gang zet en duurzaam verankerd? Neem gerust contact met ons op met behulp van de contactinformatie onderaan deze pagina of laat een van onze collega’s u terugbellen.

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Alexandra Drost

Alexandra Drost

Managing consultant

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties