Tell me and I will forget, show me and I will remember, involve me and I will understand
Confucius

Business Games volgens Aranea

Mensen zullen hun houding en gedrag alleen veranderen als ze geconfronteerd worden met de negatieve gevolgen van dat gedrag. En ze zelf de positieve gevolgen ervaren van een andere aanpak die ze zelf mede hebben bepaald. Simulatie is bij uitstek het middel om dit te ervaren. Zowel voor de persoonlijke interactie als inhoudelijke zaken.

Business games van GamingWorks

De door ons voorgestelde business simulatie games zijn, deels in samenwerking met Aranea, ontwikkeld en worden in licentie gevoerd door GamingWorks. Als partner en licentiehouder is Aranea geautoriseerd om deze games bij klanten te faciliteren; hiertoe beschikken wij over gecertificeerde trainers.

Aranea business game leads en observatoren

De Aranea trainers en observatoren zijn ervaren adviseurs op het raakvlak van mens, proces en technologie. Specifiek op het betreffende vakgebied. De observator zetten wij in op onze eigen kosten met als belangrijkste doelstelling een nog hogere kwaliteit en betere overgang van de spelervaringen naar de praktijk. Het aantal deelnemers aan een simulatie bedraagt 8 tot 12. Bij grotere groepen kunnen we simultane games spelen.

Serious Games

Aranea verrast u graag met:

Fly4You

Fly4You is een jonge airline organisatie, vooral gericht op jonge reizigers. Hun nieuwe website met reserveringsysteem is net online maar nog geen groot succes. Sommige features werken niet, andere zijn nog niet klaar. Dit brengt het voortbestaan van het bedrijf in gevaar.

Het managementteam komt met een transformatie roadmap die hen fit-for-the-future moet maken. Dit betekent nieuwe digitale diensten, het mitigeren van risico’s uit het verleden en het opschalen van IT als enabler van de business.

De CEO heeft er een SAFe® expert bij gehaald. De doelen van dit initiatief zijn snellere deployment van nieuwe diensten, minder fouten en ‘rework’, blijere medewerkers, meer businesswaarde en klantwaarde.

#agile #SAFe #businessvalue #strategie #BITA #digitaletransformatie 

Marslander

De missie van je team is helder: “Lanceer de raket met de Marslander, breng hem op Mars en verzamel waardevolle data voor universiteiten en onderzoekscentra”.

De mission director leidt het team met vlucht, navigatie en communicatie experts. Het vluchtplan is gericht op de doelen van de missie en leunt op afspraken met klanten en leveranciers.

Het mission supportteam (support en test engineers, change management) bewaken de operatie en verhelpen issues. Het development team ontwikkelt en onderhoudt applicaties, features en fixes. De service manager is verantwoordelijk voor service design, service delivery en service improvement. Aangevuld met een enthousiaste leverancier moet dit helemaal goed komen!

#ITILv4 #agileserviceorganisatie #BITA #itservicemanagement

The Phoenix Project

Parts Unlimited bevindt zich in zwaar weer. De enige manier om het bedrijf te redden en het weer concurrerend en winstgevend te maken is het “Phoenix project”. Een business transformatie met IT als enabler. De retail directeur is business owner van het project.

De VP van IT Operations wordt gevraagd om de IT-organisatie te leiden en ervoor te zorgen dat het Phoenix project succesvol gaat zijn. En dat met al een enorme backlog aan issues, features en losse projecten. Dat wordt verbeteringen doorvoeren, applicaties ontwikkelen, issues oplossen en infrastructuur beheren.

Jullie gaan DevOps principes toepassen op een manier die de business duurzaam helpt haar doelen te realiseren. En ook de business zit niet stil: de wereld van finance, HR en business-as-usual draait gewoon door. Hoe krijgen jullie ooit het Phoenix project op tijd af, als zij met nieuwe eisen en wensen blijven komen, en ook de buitenwereld links en rechts nog roet in het eten gooit?

#devops #agile #digitaletransformatie #BITA

Apollo 13

De Apollo 13 is vijfenvijftig uur en vijfenvijftig minuten onderweg. Stelt u zich voor, u bent aan boord van het ruimteschip als een bemanningslid zegt dat hij een harde ‘knal’ heeft gehoord. Die knal is de explosie van de met vloeibare zuurstof gevulde tank nummer 2 van de service module, die onmisbare zuurstof levert voor de brandstofcellen, de belangrijkste stroombron voor de Apollo. De reserveaccu’s in de command & service module leveren maximaal tien uur elektriciteit.

Helaas bent u 87 uur van huis verwijderd. Uw ruimteschip geeft het langzaam op. U heeft een ernstig probleem, tenzij u samen met het grondpersoneel op aarde als team aan de slag gaat om dit probleem op te lossen. Maar vergeet niet dat de tijd snel opraakt.

Welkom bij ‘Apollo 13 – an ITSM case experience™’.

#processmanagement #itservicemanagement #samenwerken #ITILv2-3

Oceans 99

De CEO van de Bank van Tokyo heeft besloten een expositie te houden van drie wereldberoemde objecten. De reusachtige diamant “Star of Africa”, de kwetsbare Rembrandt “Het Joodse Bruidje” en een echte “Bugatti ‘59”.

De drie objecten moeten van hun huidige locatie worden getransporteerd naar het Tokyo Museum en daar gedurende de expositie aan zoveel mogelijk bezoekers worden getoond. Het is jullie uitdaging om de objecten op tijd, veilig en onbeschadigd in Tokyo te krijgen en ze voor de volledige periode tentoongesteld te krijgen. Iedere dag te laat kost niet alleen geld maar schaadt vooral het imago van het museum en de bank! Maar wees voorzichtig, ook de criminelen van Oceans 99 zijn erg geïnteresseerd in deze objecten en jullie plannen! En er zijn misschien nog meer onvoorziene omstandigheden om rekening mee te houden?

Krijgen jullie alle risico’s goed genoeg in beeld om de juiste maatregelen te nemen en doelbewust op incidenten reageren?

#informatiebeveiliging #risicomanagement #cybersecurity

The Challenge of Egypte

4.000 jaar geleden, in het oude Egypte, werden constructies gebouwd die nu nog miljoenen bezoekers onder de indruk maken. Ongekende aantallen stenen moesten worden uitgegraven, op maat gehakt, over de Nijl getransporteerd en heel precies opgebouwd worden. Tienduizenden werkers werden heel gericht aangestuurd. Als daar geen goed projectmanagement aan ten grondslag lag?

De machtige Farao voert meerdere oorlogen om het rijk te verdedigen en uit te breiden. Er is een realistisch risico dat hij zo niet heel oud gaat worden. Hij wil zijn plek in het hiernamaals goed geregeld hebben, compleet met schatten, wapens en persoonlijke voorwerpen. Zijn hogepriester en goede vriend draagt de zorg voor deze eisen en wensen en start het project om een enorme piramide aan de Nijl te laten bouwen. De beste professionals uit het rijk worden aangetrokken om dit project te laten slagen. Dit is al een fenomenale opgave in zichzelf, maar hoe gaat het projectteam om met tegenslagen, weersinvloeden, ijdele nieuwe eisen & wensen van de Farao, ziekte en oorlogen?

De tijd dringt en budget & resources concurreren met die van de oorlog…

#projectmanagement #agile #scrum #prince2

Waarom Aranea?

Aranea werkt vanaf de allereerste Apollo 13 games in het begin van deze eeuw samen met GamingWorks. De game leads die toen pionierden, werken nog steeds bij Aranea. Intussen hebben we aan vele nieuwe games op verschillende vakgebieden met GamingWorks mee ontwikkeld, en zijn we een van de vier partner partijen via wie GamingWorks hun volledige gamma exploiteert.

Op alle thema’s hebben we business games, gecertificeerde game leads en ervaringsdeskundige observatoren in huis. En ook hier mens-proces-technologie: het proces is in de vorm van leren, maar de resultaten én het plezier komen volledig uit de mensen. Onze game leads zijn niet alleen goed, ze vinden het vooral léuk om te doen – en brengen dat enthousiasme ook graag op uw team over!

Deze organisaties gingen u voor

Onze game leads

Business games gerelateerd nieuws

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met je op

Laat uw gegevens achter en wij zullen je zo snel mogelijk benaderen.

Je kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Aad Brinkman

Aad Brinkman

Managing consultant