Terugblik op 2023: Een jaar van groei, verandering en… verleuking!

2023 markeerde het eerste volledige jaar in onze vernieuwde setting, en wat een jaar was het! Na de ingrijpende veranderingen medio 2022 stapten we niet juichend en op volle toeren het nieuwe jaar in, maar desondanks hebben we er een jaar van gemaakt dat boven alle verwachtingen uit heeft weten te stijgen. Tijd voor een korte, maar vooral trotse, terugblik.

Een succesvol jaar: resultaten en teamuitbreiding

Alles verloopt uitstekend. We behalen goede resultaten, verwelkomen nieuwe collega’s, en ons commerciële team van een ‘business development en klantgids’ met vijf adviseurs draait inmiddels als een geoliede machine. Als managing director mag ik als vliegende keep fungeren, wat een feestje is, en we draaien momenteel op een niveau waar we alleen maar van konden dromen.

Nieuwe horizonnen en uitdagende opdrachten

We hebben onze positie in onze focusmarkten verstevigd en we zijn betrokken bij toffe opdrachten die passen bij onze rol als gids, waarbij we klanten begeleiden totdat ze zelfstandig verder kunnen. Het geeft een voldaan gevoel om ons werk als katalysator over te dragen, wetende dat we een waardevolle bijdrage hebben geleverd.

Uitbreiding van het management team

In november verwelkomden we een nieuw lid in ons management team, een natuurlijke stap die we al langere tijd voor ogen hadden. Nu was de tijd daar. Het nieuwe lid moest zeker vanuit onze eigen gelederen komen, en na een mooi proces hebben we afgelopen november ons derde management team lid aan het team voorgesteld.

Innovatieve arbeidsvoorwaarden en beloningssystemen

We hebben ons dit jaar ook gericht op het optimaliseren van onze arbeidsvoorwaarden, inclusief salaris en bonussen. Ons voorstel, waarbij performance management en beloningssystematiek van elkaar zijn losgekoppeld, werd door de collega’s unaniem boven het oude systeem verkozen, waarin individuele aanpassingen aan prestaties waren gekoppeld. De nieuwe inrichting zorgt voor nog meer transparantie en motivatie, met een primaire focus op ontwikkelen en ruimte om te groeien. Zonder direct financieel gevolg aan acties, verleiden we collega’s om nog meer buiten de gebaande paden te lopen. We hopen eigenlijk gewoon dat onze mensen nog meer fouten durven te maken 😉

Een blik op de toekomst: 2024 en verder

Natuurlijk waren er ook mindere punten, zoals het feit dat mensen ook dit jaar te maken kregen met moeilijke situaties. Of het nu ging om familieaangelegenheden of persoonlijke uitdagingen, we konden niet aan de impact ontkomen. Dit bood echter ook de kans om ons op andere vlakken van onze beste kant te tonen; we waren er voor elkaar en hielden elkaar uit de wind als het even niet ging.

Het opleidingsbudget is voor het eerst opgemaakt en we hebben dit jaar ingezet op meer teamuitjes en andere leuke activiteiten. Het draait niet alleen om professionaliteit; we willen ook dat het leuker wordt, zowel op onze werkvloer als die van onze klanten. Of zoals een relatie het onlangs mooi verwoordde: “laten we het eens wat meer verleuken”.

Terwijl we terugkijken op 2023, zijn we tegelijkertijd klaar voor wat 2024 ons zal brengen. Op naar nog vele mooie projecten en nieuwe collega’s die mogen schitteren in ons volgende jaaroverzicht. Fijne dagen!

Vind je het leuk om meer te weten te komen over de manier waarop wij organisaties helpen het beste uit zichzelf te halen? Wees dan welkom op ons klantevent op donderdag 25 januari. Nog geen klant? Geen probleem. Meld je gewoon aan en wie weet zien we jou op 25 januari in Vught.

Aad van den Boogaart

Aad van den Boogaart

Aad is mountainbiker, quantumfysicus, wielrenner, klimmer en managing director van Aranea. Na omzwervingen in biomedisch onderzoek door heel Europa, is hij sinds 1997 in Nederland werkzaam als adviseur. IT zelf is geen drijfveer; Aad doet het vooral met en voor de mensen, vanuit de overtuiging dat het zoveel prettiger werkt als je het simpel en duidelijk houdt. En dat wie goed doet, goed ontmoet.

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties