Symposium Inholland & Aranea

Op 30 januari organiseren Hogeschool Inholland Business IT & Management en Aranea weer het jaarlijkse Symposium rondom Informatiemanagement en Business IT Alignment. Bij dit symposium staat het onderzoek centraal dat diverse studenten van Inholland bij organisaties hebben uitgevoerd. Deze studenten zullen tijdens dit symposium van hun verschillende onderzoeken de resultaten presenteren.

Naast deze presentaties zijn er drie gastsprekers met op voorhand boeiende verhalen.

Als eerste komt Ajay Thakshinamoorthy zijn bijzondere verhaal delen. Ajay (20 jaar) heeft cerebrale parese. Hij mag dan in een rolstoel zitten, toch wil hij op eigen benen komen te staan. Dat hoopt hij te bereiken door een opleiding te volgen en mensen te inspireren met zijn website en zijn presentaties. Een tijd geleden was hij op zoek naar een medium waar hij zichzelf in kwijt kon en waar hij zijn verhaal kon delen. Dat werd de website wefightharder.org. Ook wil Ajay mensen een boodschap meegeven. Om die reden besloot hij ook presentaties te gaan geven. Zo wil hij mensen inspireren om ook het beste uit het leven te halen. Ajay was in 2017 genomineerd voor de “Gouden Venus van Milo”, deze prijs wordt toegekend aan de meest inspirerende persoon met een beperking, die veel betekent voor anderen en de maatschappij.

Aad van den Boogaart deelt zijn visie op Projectmanagement van de toekomst. Aad is mountainbiker, quantumfysicus, wielrenner, klimmer en managing partner van Aranea. Na omzwervingen in biomedisch onderzoek door heel Europa, is hij sinds 1997 in Nederland werkzaam als adviseur. IT zelf is geen drijfveer; Aad doet het vooral met en voor de mensen, vanuit de overtuiging dat het zoveel prettiger werkt als je het simpel en duidelijk houdt. En dat wie goed doet, goed ontmoet. Hij gaat ervoor om de zin van de onzin te scheiden en samen met zijn opdrachtgevers te zoeken naar de meest efficiënte en effectieve antwoorden op de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden. Zijn oplossingsgerichtheid, pragmatisme en zijn continue aandacht voor de menselijke maat zijn daarbij leidend.

Tot slot komt een van de bezochte bedrijven aan het woord. Duco Roolving van Artsen zonder Grenzen komt vertellen hoe en waarom AzG af wil van een situatie met ‘beslissingen op gevoel’ en de transitie wil maken naar meer ‘geïnformeerde beslissingen’. Duco is altijd gefascineerd geweest in de transformatie van vrijwel betekenisloze ruwe dataelementen naar geïntegreerde ‘high volume’ dataverzamelingen die de gebruiker nieuw of opnieuw inzicht verschaffen. Eerst heeft hij analyseomgevingen opgezet voor organisaties als NS en Heineken. Later richtte hij zich op BI, Data en Analytics binnen de Zorg; bij zorgaanbieders, verzekeraars en patiëntenorganisaties. Duco is met name geïnteresseerd in de onderlinge aansluiting van techniek, informatie en organisatiedoelstellingen, met focus op concrete toepassingen die direct tot actie aanzetten. Sinds 2016 is Duco verantwoordelijk voor de ontwikkeling van fact based decision making bij Artsen Zonder Grenzen.

Dagvoorzitter is Ton de Kort van TDK. TDK staat óók voor Teksten Die Klinken. De microfoon is hem dan ook (bijna) net zo lief als de pen en hij neemt de microfoon dan ook steeds vaker ter hand. Dat doet hij al vanaf begin deze eeuw op de vaderlandse atletiekbanen. Daar praat hij als microfonist/speaker alle grote wedstrijden mee aan elkaar. De atletiekbaan is de voorbije jaren een mooie springplank gebleken naar presentatiewerk op tal van andere plaatsen. Van atletiek-gerelateerd tot evenementen als het NK shorttrack in Heerenveen en de Unox nieuwjaarsduik op BillyBird Park Hemelrijk in Volkel. Maar ook bij dansshows, popfestivals, officiële openingen en zelfs bij de theatervoorstellingen van het Moscow Circus on Ice was hij als presentator, dagvoorzitter of spreekstalmeester te horen. Altijd goed voorbereid, oprecht geïnteresseerd en met een vleugje humor. Want saaie sprekers zijn er al genoeg (buiten dit symposium uiteraard ;).

Aanmelden voor het symposium kan via info@aranea.nl

Locatie:
Reinier Paping Patio
Wildenborch 6
1112 XB Diemen

Picture of Aad van den Boogaart

Aad van den Boogaart

Aad is mountainbiker, quantumfysicus, wielrenner, klimmer en managing director van Aranea. Na omzwervingen in biomedisch onderzoek door heel Europa, is hij sinds 1997 in Nederland werkzaam als adviseur. IT zelf is geen drijfveer; Aad doet het vooral met en voor de mensen, vanuit de overtuiging dat het zoveel prettiger werkt als je het simpel en duidelijk houdt. En dat wie goed doet, goed ontmoet.

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties