Nieuwe eigenaar, zelfde Aranea

Soms lijken dingen voorbestemd, maar hebben ze nog enige tijd nodig om ook werkelijkheid te worden. Al geruime tijd was er contact tussen de directies van Simac Techniek en Aranea Management Consulting, en dat heeft nu geresulteerd in wat al boven de markt leek te hangen: Simac is voor 100% eigenaar van Aranea geworden.

In een markt die volop in beweging is, is het zaak tijdig de juiste keuzes te maken. Om de groei te kunnen realiseren die wij als Aranea-directie voor ogen hebben, was het vinden van een solide en betrouwbare nieuwe partner een van de mogelijke scenario’s. De gesprekken met de Simac directie hebben ons dusdanig positief gestemd, dat wij besloten hebben deze stap te zetten. Het feit dat Aranea binnen de Simac groep een eigen bedrijf met haar eigen identiteit blijft, speelde daarin een belangrijke rol.

Simac, al jarenlang een betrouwbare en deskundige ICT-partner voor vele organisaties op nationaal en internationaal niveau, heeft een duidelijke ambitie om zich meer op het gebied van strategische advisering te profileren. Aandachtsgebieden als informatiebeveiliging, programma- en projectmanagement en C-level consulting zijn daarbij expliciet benoemd. Aranea kan een bijdrage leveren aan de invulling van deze ambitie.

Daar staat tegenover dat Simac voor Aranea een extra marktpotentieel ontsluit. Ook in ondersteunende diensten als HR, opleidingen en marketing kan Aranea profiteren van de schaalgrootte die Simac biedt. Daarnaast zetten beide directies in op een stevige inhoudelijke over-en-weer-kruisbestuiving, waar beide partijen sterker van worden.

Wat verandert er voor onze opdrachtgevers, medewerkers en relaties? Nagenoeg niets. Er is weliswaar sprake van een nieuwe eigenaar, maar wij blijven op exact dezelfde wijze als voorheen onze dienstverlening aan onze opdrachtgevers aanbieden vanuit ons kantoor in De Gruyter Fabriek in Den Bosch. De voltallige Aranea directie blijft in haar zelfde rol actief, zowel in de aansturing van de Aranea organisatie als in haar commerciële en inhoudelijke rol richting opdrachtgevers. Onafhankelijk, pragmatisch en betrouwbaar, zoals u van ons gewend bent.

Aad van den Boogaart

Aad van den Boogaart

Aad is mountainbiker, quantumfysicus, wielrenner, klimmer en managing director van Aranea. Na omzwervingen in biomedisch onderzoek door heel Europa, is hij sinds 1997 in Nederland werkzaam als adviseur. IT zelf is geen drijfveer; Aad doet het vooral met en voor de mensen, vanuit de overtuiging dat het zoveel prettiger werkt als je het simpel en duidelijk houdt. En dat wie goed doet, goed ontmoet.

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties