Bij Aranea start de zorgtransformatie bij uw mensen
die processen verbeteren, ondersteund door informatietechnologie

Zorgpaden met een digitale component

Hoe gaan we technologische innovaties in onze zorgpaden gebruiken? Dat is de hamvraag naar aanleiding van de hoofdlijnenbrief ‘Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg’ waarin minister Helder schrijft: “We moeten investeren in het voor de zorg behouden van zorgmedewerkers, leven lang ontwikkelen, het opschalen van technologische en sociale innovaties en in zeggenschap.”

Zetten we de technologie in ter ondersteuning van de bestaande zorgpaden? Wordt de zorg dan beter? Slimmer of efficiënter? Of gaan we anders zorgen? Steeds meer data wordt geregistreerd, maar hoe ondersteunt die ons in onze zorgverlening? Hoe nemen we de patiënt daarin mee als we samen willen beslissen? Hoe houden we het zorgpad levend door te blijven leren en verbeteren met behulp van stuurinformatie? Ondanks de werkdruk?

Richting waardegedreven zorg en aantrekkelijk werk

Onze aanpak voor zorgpaden met een digitale component combineert dit brede scala aan aspecten op weg naar de juiste zorg op de juiste plek, waardegedreven zorg en aantrekkelijk werk.

Dit doen we niet op zomaar een standaard manier, maar we maken gebruik van inzichten uit actieonderzoek op het gebied van zorgpad ontwikkeling door de Erasmus universiteit. Hierin mogen we met een Aranea promovenda een centrale rol vervullen. Actieonderzoek is participatief onderzoek en start dus bij de context en dynamiek van organisaties.

Levende zorgpaden door een integrale aanpak

Van zo’n integrale aanpak laten we ook graag u profiteren zodat een levend zorgpad ontstaat. Dit doen we door:

  • (tussen)doelen en uitkomsten te formuleren voor de zorg, de organisatie en de patiënt;
  • op basis van deze doelen het zorgpad in co-creatie te (her)ontwerpen;
  • de gewenste verandering kort-cyclisch te implementeren en waar nodig aan te passen als de praktijk anders uitpakt dan vooraf verwacht;
  • stuurinformatie (uitkomsten, ervaringen, kosten etc.) te ontwikkelen en te bouwen aan een omgeving waar leren en verbeteren centraal staat.
Zorgpaden 2

Waarom Aranea bij Zorgpaden

Al ruim 30 jaar ondersteunt Aranea haar klanten met management consulting en procesoptimalisatie. Of het nu voor een grote corporate is, een MKB bedrijf of een zorginstelling; wij werken met ervaren management consultants die de klappen van de zweep kennen.

We werken vanuit de visie dat wij graag tijdelijk onmisbaar zijn maar ons zo snel mogelijk weer misbaar maken. Wij helpen organisaties graag zelfstandig verder te groeien op een pragmatische en eerlijke manier, met een innovatieve grondhouding en met aandacht voor mens, proces en technologie.

Wilt u ook weten hoe Aranea u kan helpen met het toepassen van technologische innovaties in uw zorgpaden op weg naar waardegedreven zorg? Neemt u dan contact op met onze collega onderaan deze pagina.

Aranea Zorgpaden

Meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op!

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen!

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties