Hoe Aranea jou kan helpen voldoen aan de nieuwe NIS2 cybersecurity richtlijn

Stel je voor: een onverwachte cyberaanval legt jouw organisatie plat. Essentiële systemen zijn onbereikbaar, klantgegevens liggen op straat en het vertrouwen van je klanten is ernstig geschaad. Dit scenario is geen verre mogelijkheid meer; het is een realiteit waarmee organisaties dagelijks worden geconfronteerd. In een wereld waarin digitale bedreigingen steeds geavanceerder worden, is het dus essentieel om proactief te zijn in je cybersecurity-aanpak. Niet alleen heeft dit impact op je eigen organisatie, maar ook op de keten waar jouw organisatie deel van uitmaakt.

Daarom introduceert de Europese Unie de vernieuwde Network and Information Security Directive (NIS2). Deze richtlijn is ontworpen om organisaties beter te beschermen tegen cyberaanvallen en om de cruciale leveringsketens van Nederland beter te beschermen. Maar wat betekent dit concreet voor jouw organisatie?

Ben jij klaar voor NIS2?

Als jouw organisatie actief is binnen sectoren die cruciaal zijn voor de Nederlandse maatschappij, zoals de essentiële sectoren energie, gezondheidszorg, of financiële dienstverlening, maar ook de belangrijke sectoren als post- en koeriersbedrijven, levensmiddelen, onderzoek en vervaardiging, dan is het nodig om aan de NIS2 richtlijn te voldoen. Deze richtlijn verplicht organisaties om hun cybersecurity naar een hoger niveau te tillen door middel van versterkte beveiligingseisen, verbeterde rapportageverplichtingen en strenger toezicht.

De Aranea aanpak

Bij Aranea begrijpen we dat de weg naar compliance met NIS2 overweldigend kan zijn. Daarom richten we ons op een integrale aanpak, waarbij we de relatie tussen mensen, processen, en technologie centraal stellen. Onze 0-meting en GAP-analyse bieden een helder inzicht in wat jouw organisatie nodig heeft om te voldoen aan de NIS2 verplichtingen. We kijken niet alleen naar de technische aspecten, maar ook hoe we deze kunnen integreren met je bestaande informatiebeveiliging en relevante wetgeving.

  • Expertise
    Ons team van experts heeft uitgebreide ervaring met de unieke uitdagingen die komen kijken bij het voldoen aan complexe cybersecurity wetgeving.
  • Persoonlijke aanpak
    Wij geloven in maatwerk. Jouw organisatie is uniek en verdient een aanpak die aansluit bij jouw specifieke behoeften.
  • Pragmatische oplossingen
    We streven ernaar om praktische, uitvoerbare oplossingen te bieden die echt waarde toevoegen aan jouw organisatie.

Neem actie

Wacht niet tot het te laat is. Ontdek vandaag nog hoe Aranea jou kan helpen met een gestructureerde aanpak om te voldoen aan de NIS2 richtlijn. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze GAP-analyse.

Wil je meer lezen over het beperken van cyberaanvallen? Download dan hier onze whitepaper en krijg praktische handvatten voor een digitaal veiligere organisatie.

Siebe Kamer

Siebe Kamer

Siebe is een hardwerkende professional die graag wordt uitgedaagd door complexe opdrachten of projecten op het gebied van informatiebeveiliging. Zijn achtergrond ligt weliswaar in de techniek, maar hij beschouwt zichzelf al lang niet meer als een technische IT’er. Hij is als geen ander in staat om informatiebeveiliging op een aansprekende manier te vertalen naar het onderliggende bedrijfsbelang.

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties