Het is de menselijke connectie die telt

In de opdrachten die ik doe valt het mij op dat mijn aanwezigheid in organisaties snel leidt tot persoonlijke 1-op-1 gesprekken. Als agile coach zie ik dat, ondanks aanvankelijke scepsis over de noodzaak van nóg een coach, mijn interactie met teams diepgaande invloed kan hebben. Het vermogen om op een persoonlijk niveau verbinding te maken en relevante vragen te stellen, verandert vaak de koers van een project of zelfs van iemands professionele leven.

Een luisterend oor biedt meer dan advies

Een voorbeeld hiervan was een professional die de passie en energie leek te verliezen door op de verkeerde afdeling te zitten. Een paar gesprekken later, na het delen van zorgen en het heroverwegen van het pad, werd de weg gevonden naar een project dat veel beter paste. Het mooie van op de juiste plek zitten, is dat het dan ook veel makkelijker is om de functie goed uit te voeren. Dat was ook in dit geval het gevolg: door goed voor zichzelf te zorgen gingen de prestaties ook omhoog.

De kracht van externe onpartijdigheid

Mijn positie als externe coach speelt hierbij een cruciale rol. Door mijn onafhankelijkheid en politieke veiligheid kan ik open en eerlijk communiceren met iedereen binnen de organisatie, of het nu teamleden zijn of de hoogste directie. Deze ongefilterde feedback creëert een omgeving van vertrouwen en veiligheid, waarin ware groei en ontwikkeling plaatsvinden.

De diversiteit van eigenzinnigheid

De diversiteit binnen het team van Aranea, van altijd iets te zeggen hebben tot bedachtzaam zijn, verrijkt het samenwerkingsproces. Hoewel niet altijd meteen efficiënt, zijn we wel vanaf moment één effectief. Zo zorgt de gemeenschappelijke basis van gedeelde normen en waarden ervoor dat we elkaar vinden in ons streven naar verbetering. Het erkennen van ieders unieke aanpak, terwijl we werken binnen een kader van overeenkomende waarden, benadrukt het belang van diversiteit in eenheid.

Conclusie: Verbinding maakt het verschil

Mijn werk als agile coach benadrukt dat het niet alleen gaat om methodologieën en processen, maar vooral om de menselijke connectie en het vermogen om op een betekenisvolle manier met elkaar om te gaan. Ik heb dan ook altijd als voornaamste doel een project af te sluiten in de wetenschap dat er meer duurzame verbondenheid is gecreëerd.

Het zijn de persoonlijke gesprekken, het luisteren en het bieden van een veilige ruimte voor openheid en eerlijkheid die de ware essentie van agile werken belichamen. Het is deze benadering die mij altijd toegankelijk maakt voor een goed gesprek, waardoor we samen kunnen werken aan niet alleen professionele, maar ook persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ben jij toe aan een goed gesprek? Dan weet je me vanaf nu te vinden.

Picture of Joyce Bergsma

Joyce Bergsma

Joyce is een nieuwsgierige, gedreven Business-IT-professional die met haar innemende persoonlijkheid verschillende perspectieven weet samen te brengen. Vaak zien wij haar terug in rollen als Agile Coach of Advocaat van de Duivel. Joyce komt het best tot haar recht wanneer zij al coachend de status quo uitnodigt tot een continue beter wendbare organisatie.

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties