Thomas Arends

Thomas is een enthousiaste adviseur informatiebeveiliging die graag wordt ingezet om complexe vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging op te lossen. Met zijn pragmatische, frisse, ‘outside the box’-blik en met de theorie in zijn rugzak gaat hij deze uitdagingen graag aan. Hij helpt organisaties met het behapbaar maken van informatiebeveiliging en het creëren van bewustzijn. Als onafhankelijke probleemoplosser komt hij het beste tot zijn recht in een omgeving waar behoefte is aan doortastendheid, tact en resultaat.

Thomas heeft tijdens zijn opleiding ruime ervaring opgedaan met alle onderwerpen die betrekking hebben op informatiebeveiliging. In de praktijk heeft hij uiteenlopende opdrachten op gebied van informatiebeveiliging uitgevoerd, variërend van beleid en planning tot realisatie en borging in de organisatie. Hierdoor kan hij goed schakelen tussen strategisch en operationeel/tactisch niveau.

Naast de ‘harde’ aspecten van informatiebeveiliging beschikt hij juist ook over vaardig­heden met de zachte (mens)kant. Het bedenken van een nieuw bewustzijnstraject dat binnen de organisatorische kaders past, is al een uitdaging op zich. Maar mensen mee krijgen in een visie die echt impact heeft op hun manier van werken, is een nog grote­re uitdaging. Door middel van het opbouwen van relaties, het creëren van bewustzijn en het klein en concreet maken van een grootse visie krijgt hij mensen in beweging.

Thomas over zichzelf: “Ken je dat, wanneer een vraagstuk complex en onoplosbaar lijkt, maar tegelijkertijd toch oplosbaar is? Met mijn ervaring en gedrevenheid help ik organisaties met complexe vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Organisaties ondersteunen om op deze gebieden ‘in control te komen en blijven’ geeft mij een enorme energie en voldoening.”

Download onze whitepaper - Visie Agile voor serviceorganisaties