Betrokken leiderschap
fundament voor een geslaagde agile implementatie

Agile coaching voor een agile ‘staat van zijn’

Loopt uw agile team niet als gehoopt of zakt het enthousiasme binnen het team terwijl de kritiek stijgt bij het management? Eén van de meest uitdagende aspecten van het werken volgens de agile filosofie is het internaliseren van de grondbeginselen. ‘Agile’ is een containerbegrip dat velen (te pas en te onpas) gebruiken, maar dat uiteindelijk vele individuele methoden, technieken en frameworks omvat, zoals bijvoorbeeld Scrum of SAFe.

Proces optimalisatie is gewoon aan te leren

Voor veel organisaties is het niet zo ingewikkeld om proces optimalisatie, zoals gedefinieerd in deze methoden, technieken en frameworks aan te leren. De uitdaging zit veel meer in het doorleven van de agile grondbeginselen, de ‘zachte kant’, zogezegd.

Begeleid op weg naar agile werken met agile coaching

Agile coaching door een ervaren agilist biedt hier uitkomst. Onze ervaren agile specialisten zijn in staat om zowel individuen als groepen binnen organisaties op zorgvuldige wijze te begeleiden naar een agile ‘staat van zijn’. Want dát is namelijk waar wij vurig in geloven: agile doe je niet, maar agile ben je. Onze trainingen, workshops, serious games en persoonlijke begeleiding zijn door de jaren heen zeer doeltreffend gebleken.

Agile coaching 2

Waarom Aranea?

Aranea was er vanaf het begin bij toen agile werken zijn opmars maakte in de zakenwereld. Wij zien agile werken en scrum niet als wondermiddelen maar weten snel te achterhalen met welke aanpassingen ze voor u van maximale waarde zijn. Door onze ruime ervaring op het gebied van agile coaching weten wij welke middelen het beste passen bij uw organisatie naar uw agile volwassenheidsfase in uw sector.

Bent u op zoek naar agile coaching voor uw organisatie? Aranea heeft als ervaren IT adviesbureau bewezen bij verschillende organisaties van waarde te zijn bij veranderprocessen. Neem daarom contact met ons op onderaan deze pagina of laat een van onze collega’s u terugbellen.

Nog meer informatie?

Wij nemen graag contact met u op

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk benaderen.

U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met:

Alexandra Drost

Alexandra Drost

Managing consultant