Michael Schmitt

Michael is een senior Enterprise Architect met een brede kennis op het gebied van de bedrijfskundige toepassing van informatietechnologieën. Door zijn technologische achtergrond, zijn ruime ervaring in het werkveld en zijn opleidingen op het gebied van informatiemanagement is hij in staat om strategische en tactische bedrijfsvraagstukken te vertalen in concrete en pragmatische ICT-oplossingen die de business helpen om hun doelstellingen te behalen.

Tijdens zijn 28+ jaren werkervaring, onder andere opgedaan bij een aantal gerenommeerde multinationals, heeft Michael uiteenlopende en complexe opdrachten uitgewerkt. De laatste jaren heeft hij vooral veel onderzoek gedaan en adviezen uitgebracht op het gebied van Clouddiensten, Big Data, Kunstmatige Intelligentie en Informatiebeveiliging.

Michael is een gedreven professional die gewend is om onder grote tijdsdruk projectmatig te werken. Daarbij verliest hij nooit het belang van de opdrachtgever uit het oog en biedt oplossingen aan, die aan de klantvraag beantwoorden.

Als het gaat om het uitwerken van Architectuur vraagstukken maakt Michael – naast bedrijfskundige modellen – graag gebruik van methodieken zoals B&IP, TOGAF, ArchiMate en SAFe.  Zijn kennis en ervaring met de domeinen informatieanalyse, portfoliomanagement en Business IT Alignment complementeren zijn waarde als Enterprise Architect.