Marco van der Hop

Marco is een liefhebber van wandelen in de natuur, kamperen, Engeland en muziek. Zijn passie en kracht liggen bij het combineren van coachend leiderschap met het significant verbeteren van organisatie- en IT-processen met systemen, zodanig dat doelstellingen en resultaten behaald worden.

In zijn werk, vindt hij de balans in de harde en de zachte kant belangrijk. Enerzijds is hij gedreven, sterk in diagnostiek, doel- en resultaatgericht. Anderzijds is hij oprecht geïnteresseerd in de menselijke factor: hoe krijg je collega’s en medewerkers in hun kracht en enthousiast voor de doelstellingen van de organisatie?

De sleutel tot het succes begint volgens Marco veelal in het echt contact maken met opdrachtgevers en stakeholders om van daaruit vast te stellen wat er werkelijk nodig is. Marco heeft snel door waar de pijnpunten in een proces of organisatie zitten en weet enthousiast met stakeholders, vaak in workshops, te komen tot gedragen nieuwe processen, IT-systemen en/of organisatieaanpassingen.

Zijn interesse gaat uit naar organisaties en bedrijven met een veranderende en uitdagende omgeving. Hij is een bruggenbouwer, analytisch zeer sterk en kan complexe zaken vertalen naar helderen processen, structuren en oplossingen. Hij is inzetbaar op IT-management en consultancy functies op het vlak van IT-beheer, vernieuwingen, innovatie en informatiemanagement.