Jan Benard

Jan is een ‘allround specialist’ in het brede informatietechnologie werkveld. Hij is integer, professioneel en toont een hoge inzet en kwaliteit. Begonnen met datacommunicatie en netwerken, heeft hij daarna ook een naam opgebouwd op het gebied van storage, server, client en datacenter architecturen.

Na zijn studie deed Jan programmeerervaring op voor een bijzonder datac­ommunicatienetwerk, gevolgd door technisch en functioneel ontwerp. Er volgde een scala aan opdrachten met grote variatie in omgevingen, hard­ware en (systeem)software. Via uiteenlopende rollen als specialist, ontwerper, architect, adviseur, auditor, teamleider en projectmanager, ontplooide Jan zich tot lead consultant in technische infrastructuren. Zijn brede achtergrond en ruime ervaring maken hem de ideale persoon om een leidende rol te vervullen bij knelpuntanalyses (audits) en vernieuwings­trajecten. Daarnaast heeft Jan zich verdiept in informatie architectuur, informatiemanagement en informatieveiligheid.

Als adviseur heeft Jan zich bekwaamd in vaardigheden op het gebied van luisteren, adviseren en schrijven. Jan draagt zijn rol zowel binnen project­teams als naar management en directie prima uit. Binnen Aranea is Jan vanuit meerdere expertise teams medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen, overdragen en uitdragen van Aranea’s visie en expertise op het vlak van (enterprise, informatie, technische IT) architecturen.