Vacature

SCRUM MASTER

scrum master

Dit is Aranea 

Aranea is een eigenzinnig en pragmatisch management en IT adviesbureau, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Wij geven advies en training, doen project-, programma- en portfoliomanagement en interim management. 

Onze adviezen zijn gericht op verbetering van de verbinding tussen bedrijfsprocessen, IT en de betrokkenen. Met name onze aandacht voor de mens binnen ieder traject is uniek. Hoe de mensen met de veranderingen omgaan en of de processen op hen aansluiten is van belang voor het slagen van onze adviezen. Het is een stap die nogal eens wordt overgeslagen. Met die aandacht onderscheiden wij ons van andere adviesbureaus. 

Aranea is een platte organisatie met bijna dertig medewerkers. Die vormen één hecht team met meerdere expertises. Iedereen kent elkaar en weet elkaar te vinden. Samen tillen wij onszelf zo naar een steeds hoger niveau. Wij zijn mensgericht, eigenzinnig, innovatief, pragmatisch en onafhankelijk en hanteren een integrale aanpak. 

 

Wij zijn op zoek naar: een inspirerende scrum master 

Als scrum master staat het begeleiden van de opdrachtgever centraal, jouw rol is om de samenwerking binnen het team te optimaliseren en zo de voorspelbaarheid, kwaliteit en performance van het team continu te laten groeien.  

 

Functie 

Je bent dagelijks bezig met inspirerende verandertrajecten, bij innovatieve ondernemingen, zorginstellingen of gemeenten. Deze organisaties help je de uitdagingen van een agile transformatie te omarmen, je brengt zowel de teams als de omgeving van die teams naar een hoger agile volwassenheidsniveau. 

Bij Aranea werk je zoveel mogelijk aan opdrachten die goed bij jouw expertise en ambitie passen, zodat jij het beste tot je recht komt. De ene opdracht voer je samen met collega’s uit en de andere zelfstandig, maar altijd met de kennis van al je collega’s binnen handbereik. 

 

Wat vragen wij van jou? 

Allereerst dat je stevig in je schoenen staat. Want dat is nodig. Alleen dan haal je het beste uit jezelf en bereik je de gewenste resultaten in deze uitdagende functie. 

 

En verder? 

 • Jij hebt aantoonbare ervaring in het begeleiden/coachen van mensen en teams. 
 • Jij hebt kennis van agile principes en methoden, waaronder scrum, kanban en devops.  
 • Jij hebt een open en eerlijke communicatiestijl. 
 • Jij beschikt over een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit. 
 • Jij hebt een faciliterende houding en je ziet het als uitdaging om mensen beter te maken. 
 • Jij legt makkelijk verbinding binnen het team, maar zeker ook daarbuiten, bijvoorbeeld met andere scrumteams en afdelingen  
 • Jij helpt de product owner, het team en de organisatie om te groeien in het agile gedachtengoed.  
 • Jij geeft gevraagd en ongevraagd advies en feedback om agile werken binnen de organisatie verder te brengen. 
 • Jij neemt obstakels weg en zorgt ervoor dat niks in de weg staat voor je teamleden om hun werk te doen; 
 • Jouw dagelijkse focus is op de lokale aspecten van het team, maar je verliest het geheel niet uit het oog; dit laatste moet immers vooruit. 
 • Jij bent empathisch en gebruikt je inlevingsvermogen om de balans te vinden tussen de doelstellingen van de ander, de doelstellingen van jezelf en het hogere belang van de organisatie. 
 • Jij kunt echt iets toevoegen in het samenbrengen van processen, IT en de mens. 
 • Jij hebt coachend vermogen richting collega’s, gericht op het vermenigvuldigen van kennis en het overdragen van kennis en vaardigheden en bent bereid om actief mee te werken aan het verder uitdiepen van onze agile propositie.   
 • Jij hebt een diploma op zak van een HBO of WO-opleiding informatiemanagement, procesmanagement, bestuurskunde of bedrijfskunde. 
 • En jij bent sociaal, analytisch, flexibel en communicatief sterk. Een tikkeltje eigenzinnig? Dat past prima bij ons! 

 

Wat hebben wij te bieden? 

 1. Een dynamische werkomgeving bij een uniek management adviesbureau. 
 2. Uitdagende vraagstukken op het snijvlak van mens, proces en IT. 
 3. Een uitgebreide en goede set arbeidsvoorwaarden. 
 4. De kans om voor je klanten een gids te zijn op weg naar échte meerwaarde. 
 5. De kans je knowhow rondom digitalisering en de ‘agile’ organisatie te versterken. 
 6. Gedreven collega’s en klantorganisaties die samen met jou het verschil willen maken. 
 7. Aandacht en ruimte voor coaching en persoonlijke groei. 
 8. Een leuke, informele cultuur met veel eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing. 
 9. Deelname aan productinnovatie en kennisdeling. 
 10. Ruimte om te doceren als gastdocent aan hogescholen en universiteiten. 

 

Solliciteren? 

Spreekt onze cultuur en functie je aan en is het bovenstaande jou op het lijf geschreven? Heb je alle informatie over onze werkzaamheden op aranea.nl gelezen en ben je nieuwsgierig naar meer: laat dan wat van je horen! Mail je motivatie en cv naar Aad van den Boogaart, managing consultant via info@aranea.nl, of neem contact op via 073 646 1660. 

Top