Vacature

Information Security Consultant

Vacature

Information Security Consultant

by Paul Bouten

Dit is Aranea

Aranea is een eigenzinnig en pragmatisch management en IT adviesbureau, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. We geven advies en training, doen project-, programma- en portfoliomanagement, interim management.
Onze adviezen zijn gericht op verbetering van de verbinding tussen bedrijfsprocessen, IT en de betrokkenen. Met name onze aandacht voor de mens binnen ieder traject is uniek. Hoe de mensen met de veranderingen omgaan en of de processen op hen aansluiten is van belang voor het slagen van onze adviezen. Het is een stap die nogal eens wordt overgeslagen. Met die aandacht onderscheiden we ons van andere adviesbureaus.

Aranea is een platte organisatie met bijna dertig medewerkers. Die vormen één hecht team met meerdere expertises. Iedereen kent elkaar en weet elkaar te vinden. Samen tillen we onszelf zo naar een steeds hoger niveau. We hechten waarde aan vakmanschap, plezier, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling.

Wij zijn op zoek naar: een gedreven Information Security Consultant

Je bent een specialist op het gebied van beveiliging en IT. Met jouw kennis en knowhow help je verschillende organisaties aan een veilige digitale werkomgeving.

Functie

Aranea is al sinds jaar en dag frontrunner op het gebied van privacy- en informatiebeveiligingsdiensten en een gewaardeerde speler binnen de overheid en de zorg. Onze twee pijlers voor een succesvolle aanpak van privacy en informatiebeveiliging zijn Techniek & Organisatie en Houding & Gedrag. Die aanpak maakt ons uniek. Specifieke aandacht voor het menselijke aspect bij veranderingen is dan ook een vereiste bij onze inzet voor klanten en bij jouw interesse in onze organisatie.
Jij helpt onze klanten de bestaande risico’s in te zien en deze te duiden, te voorzien van mitigerende maatregelen, op te lossen of met de juiste randvoorwaarden te accepteren. De opdrachten waar jij aan kunt gaan werken zijn uiteenlopend en verschillend van tijdsduur. Bij Aranea werk je zoveel mogelijk aan de opdrachten die het beste bij je passen, zodat jij het beste tot je recht komt. Het werken doe je de ene keer zelfstandig en de andere keer met collega’s in het project samen, maar altijd met de kennis van al je collega’s binnen handbereik.

Wat vragen we van je?

Allereerst dat je stevig in je schoenen staat. Want dat is nodig. Alleen dan haal je het beste uit jezelf en bereik je de gewenste resultaten in deze uitdagende functie. En je hebt natuurlijk de passie om de informatieveiligheid van klantorganisaties te optimaliseren.

En verder:

 • Heb je een HBO of WO-opleiding Bedrijfskunde, Organisatiekunde, Informatica / Informatiekunde, Economie, Management of Information/Cyber Security afgerond.
 • Je hebt een aantal jaar relevante werkervaring op het gebied van IT Security, Informatiebeveiliging en IT, en/of Riskmanagement. Ben je schoolverlater met overtuigende vakken, stage/internship en thesis, dan zien we je ook graag solliciteren!
 • Een postmaster Informatiebeveiliging, Risk Management of IT Audit is een pré.
 • Je bent gedreven genoeg om opleidingen als CISSP, CISA, CISM en GRISK spoedig af te ronden.
 • Je pakt de verantwoordelijkheid, je bent zelfstandig en leergierig.
 • Je zorgt voor snel inzicht in processen en procedures.
 • Risico’s buig je om in kansen, je communiceert helder en werkt graag samen.
 • Je schrijft en spreekt de Nederlandse taal vloeiend.

Wat hebben we te bieden?

 1. Een dynamische werkomgeving bij een uniek management adviesbureau.
 2. Een breed werkveld (van beleid tot operatie) waardoor je snel veel leert.
 3. Een uitgebreide en goede set arbeidsvoorwaarden.
 4. Veel aandacht voor coaching, persoonlijke groei en opleiding. Zelfs ruimte voor een rol als gastdocent aan hogescholen en universiteiten.
 5. De kans om voor je klanten een gids te zijn op weg naar échte meerwaarde.
 6. De kans je knowhow op thema’s als digitale transformatie, ‘agile’ organisatie en informatieveiligheid te versterken.
 7. Werken voor zowel nationale als internationale organisaties.
 8. Deelname aan productinnovatie en kennisdeling.
 9. Een leuke, informele cultuur met veel eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing.
 10. Alle ruimte om jouw passie binnen Information Security te verbinden aan de doelen van onze klanten.

Solliciteren?

Spreekt onze cultuur en functie je aan en is het bovenstaande jou op het lijf geschreven? Heb je alle informatie over onze werkzaamheden op aranea.nl gelezen en ben je nieuwsgierig naar meer: laat dan wat van je horen! Mail je motivatie en CV naar Aad van den Boogaart, Managing
Director bij Aranea of neem contact op via 073 646 1660.

Top