Vacature

INFORMATION SECURITY CONSULTANT

Dit is Aranea 

Aranea is een eigenzinnig en pragmatisch management en IT adviesbureau, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Wij geven advies en training, doen project-, programma- en portfoliomanagement en interim management. 

Onze adviezen zijn gericht op verbetering van de verbinding tussen bedrijfsprocessen, IT en de betrokkenen. Met name onze aandacht voor de mens binnen ieder traject is uniek. Hoe de mensen met de veranderingen omgaan en of de processen op hen aansluiten is van belang voor het slagen van onze adviezen. Het is een stap die nogal eens wordt overgeslagen. Met die aandacht onderscheiden wij ons van andere adviesbureaus. 

Aranea is een platte organisatie met bijna dertig medewerkers. Die vormen één hecht team met meerdere expertises. Iedereen kent elkaar en weet elkaar te vinden. Samen tillen wij onszelf zo naar een steeds hoger niveau. Wij zijn mensgericht, eigenzinnig, innovatief, pragmatisch en onafhankelijk en hanteren een integrale aanpak. 

 

Wij zijn op zoek naar: een gedreven information security consultant 

Als information security consultant staat het begeleiden van de opdrachtgever centraalmet jouw kennis en knowhow help je verschillende organisaties aan een veilige digitale werkomgeving. 

 

Functie 

Aranea heeft een onderscheidende positie op het gebied van privacy- en informatiebeveiligingsdiensten opgebouwd door haar unieke aanpak van informatieveiligheid vraagstukken. Onze twee pijlers voor een succesvolle aanpak van privacy en informatiebeveiliging zijn techniek & organisatie en houding & gedrag. Specifieke aandacht voor het menselijke aspect bij veranderingen is dan ook een vereiste bij onze inzet voor klanten en bij jouw interesse in onze organisatie. 

Jij helpt onze klanten de bestaande risico’s in te zien en deze te duiden, te voorzien van mitigerende maatregelen, op te lossen of met de juiste randvoorwaarden te accepteren.  

Bij Aranea werk je zoveel mogelijk aan opdrachten die goed bij jouw expertise en ambitie passen, zodat jij het beste tot je recht komt. De ene opdracht voer je samen met collega’s uit en de andere zelfstandig, maar altijd met de kennis van al je collega’s binnen handbereik. 

 

Wat vragen we van je? 

Allereerst dat je stevig in je schoenen staat. Want dat is nodig. Alleen dan haal je het beste uit jezelf en bereik je de gewenste resultaten in deze uitdagende functie. En het optimaliseren van de informatieveiligheid van onze klantorganisaties is voor jou meer dan een stukje kennis”; jij gaat hier helemaal voor!  

 

En verder: 

 • Jij bent een specialist op het gebied van beveiliging en IT. 
 • Jij hebt een diploma op zak van een HBO of WO-opleiding Bedrijfskunde, Organisatiekunde, Informatica / Informatie Management of Cyber Security. 
 • Een postmaster Informatiebeveiliging, Risk Management of IT Audit is een pré. 
 • Jij hebt een aantal jaar relevante werkervaring op het gebied van IT Security, Informatiebeveiliging en/of Riskmanagement. Ben je schoolverlater met overtuigende vakken, stage/internship en thesis, dan zien we je ook graag solliciteren! 
 • Jij bent gedreven genoeg om opleidingen als CISSP, CISA, CISM en CRISC spoedig af te ronden. 
 • Jij pakt de verantwoordelijkheid, je bent zelfstandig en leergierig. 
 • Jij bezorgt onze klanten sneller inzicht in hun processen en procedures dan zij zelf kunnen. 
 • Jij kunt echt iets toevoegen in het samenbrengen van processen, IT en de mens. 
 • Jij hebt goede communicatieve en analytische vaardigheden, luisterend vermogen en taalvaardig zowel in woord als schrift;  
 • Jij hebt coachend vermogen richting collega’s, gericht op het vermenigvuldigen van kennis en het overdragen van kennis en vaardigheden en bent bereid om actief mee te werken aan het verder uitdiepen van onze informatiebeveiliging propositie.   
 • En jij bent sociaal, analytisch, flexibel en communicatief sterk. Een tikkeltje eigenzinnig? Dat past prima bij ons! 

 

Wat hebben wij te bieden? 

 1. Een dynamische werkomgeving bij een uniek management adviesbureau. 
 2. Uitdagende vraagstukken op het snijvlak van mens, proces en IT. 
 3. Een uitgebreide en goede set arbeidsvoorwaarden. 
 4. De kans om voor je klanten een gids te zijn op weg naar échte meerwaarde. 
 5. De kans je knowhow rondom digitalisering en de ‘agile’ organisatie te versterken. 
 6. Gedreven collega’s en klantorganisaties die samen met jou het verschil willen maken. 
 7. Aandacht en ruimte voor coaching en persoonlijke groei. 
 8. Een leuke, informele cultuur met veel eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing. 
 9. Deelname aan productinnovatie en kennisdeling. 
 10. Ruimte om te doceren als gastdocent aan hogescholen en universiteiten. 

 

Solliciteren? 

Spreekt onze cultuur en functie je aan en is het bovenstaande jou op het lijf geschreven? Heb je alle informatie over onze werkzaamheden op aranea.nl gelezen en ben je nieuwsgierig naar meer: laat dan wat van je horen! Mail je motivatie en cv naar Aad van den Boogaart, managing consultant via info@aranea.nl, of neem contact op via 073 646 1660. 

Top