Vacature

DIGITAL TRANSFORMATION CONSULTANT

Dit is Aranea 

Aranea is een eigenzinnig en pragmatisch management en IT adviesbureau, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Wij geven advies en training, doen project-, programma- en portfoliomanagement en interim management. 

Onze adviezen zijn gericht op verbetering van de verbinding tussen bedrijfsprocessen, IT en de betrokkenen. Met name onze aandacht voor de mens binnen ieder traject is uniek. Hoe de mensen met de veranderingen omgaan en of de processen op hen aansluiten is van belang voor het slagen van onze adviezen. Het is een stap die nogal eens wordt overgeslagen. Met die aandacht onderscheiden wij ons van andere adviesbureaus. 

Aranea is een platte organisatie met bijna dertig medewerkers. Die vormen één hecht team met meerdere expertises. Iedereen kent elkaar en weet elkaar te vinden. Samen tillen wij onszelf zo naar een steeds hoger niveau. Wij zijn mensgericht, eigenzinnig, innovatief, pragmatisch en onafhankelijk en hanteren een integrale aanpak. 

 

Wij zijn op zoek naar: een inspirerende digital transformation consultant 

Digital transformation betekent voor iedere organisatie iets anders. Herkenbare thema’s komen steeds terug, maar het succes voor die ene klantorganisatie wordt bepaald door hoe zij hun doelstellingen kunnen laten aansluiten bij hun veranderende klantvragen, hun bedrijfsprocessen en hun lerend vermogen. Jij helpt hen deze lijn te ontdekken en beet te pakken. 

 

Functie 

Je bent dagelijks bezig met inspirerende verandertrajecten bij innovatieve ondernemingen of zorginstellingen. Deze organisaties help je de uitdagingen van de digitalisering te omarmen, je stelt transformatieplannen op en helpt deze te realiseren. Voor die organisaties ben jij de gids op hun digitale reis. Je spreekt de groep toe, schrijft roadmaps, houdt workshops over aanvliegroutes, neemt teams mee op pad, kiest wat er in de rugzakken mee moet en je hebt goede ideeën over hoe die groep hun verhaal weer naar buiten kan doen. 

Bij Aranea werk je zoveel mogelijk aan opdrachten die goed bij jouw expertise en ambitie passen, zodat jij het beste tot je recht komt. De ene opdracht voer je samen met collega’s uit en de andere zelfstandig, maar altijd met de kennis van al je collega’s binnen handbereik. 

 

Wat vragen we van je? 

Allereerst dat je stevig in je schoenen staat. Want dat is nodig. Alleen dan haal je het beste uit jezelf en bereik je de gewenste resultaten in deze uitdagende functie. 

 

En verder? 

 • Jij bent als geen ander in staat om de visie en doelstellingen van wat een organisatie met digitale transformatie bedoelt, voor hen zelf te concretiseren en visualiseren. Op zo’n manier dat hun bedoeling voorop komt in de reis die jij helpt begeleiden. Met een digitale strategie, een roadmap, workshops, procesontwerpen, veranderplannen – je weet wat je nodig hebt om deze organisatie mee te nemen op hun eigen ontdekkingsreis. 
 • Jij kunt processen herontwerpen en hebt een visie op de adoptie van informatietechnologie. 
 • Jij kunt goed overweg met enterprise en solution architecten, begrijpt hun taal en visie en zorgt met jouw skills dat de samenhang tussen de strategie, transitiedoelen, organisatie, processen en IT landschap wordt bewaakt 
 • Jij kijkt naar het grotere geheel en je hebt oog voor lokale aspecten. Het geheel moet vooruit. 
 • Jij hebt aan den lijve de complexiteit van organisatiestructuren, veranderbereidheid van mensen, de dynamiek binnen teams en over teams heen, hiërarchische invloeden, politiek en de verschillende belangen ondervonden. Als dit in innovatieve ondernemingen of de zorg was, dan zou dat helemaal mooi zijn. 
 • Naast adviseur en projectmanager ben jij ook een echte verbinder en weet jij de snelheid in de werkprocessen te houden. In deze rol ben jij gesprekspartner voor de hele organisatie, van C-level management tot technische projectmedewerkers. 
 • Jij kunt echt iets toevoegen in het samenbrengen van processen, IT en de mens. 
 • Jij hebt goede communicatieve en analytische vaardigheden, luisterend vermogen en taalvaardig zowel in woord als schrift. 
 • Jij hebt coachend vermogen richting collega’s, gericht op het vermenigvuldigen van kennis en het overdragen van kennis en vaardigheden. 
 • Jij hebt een diploma op zak van een HBO of WO-opleiding verandermanagent, informatiemanagement, procesmanagement, bestuurskunde of bedrijfskunde. 
 • En je bent sociaal, analytisch, flexibel en communicatief sterk. Een tikkeltje eigenzinnig? Dat past prima bij ons! 

 

Wat hebben we te bieden? 

 1. Een dynamische werkomgeving bij een uniek management adviesbureau. 
 2. Uitdagende vraagstukken op het snijvlak van mens, proces en IT. 
 3. Een uitgebreide en goede set arbeidsvoorwaarden. 
 4. De kans om voor je klanten een gids te zijn op weg naar échte meerwaarde. 
 5. De kans je knowhow rondom digitalisering en de ‘agile’ organisatie te versterken. 
 6. Gedreven collega’s en klantorganisaties die samen met jou het verschil willen maken. 
 7. Aandacht en ruimte voor coaching en persoonlijke groei. 
 8. Een leuke, informele cultuur met veel eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing. 
 9. Deelname aan productinnovatie en kennisdeling. 
 10. Ruimte om te doceren als gastdocent aan hogescholen en universiteiten. 

 

Solliciteren? 

 Spreekt onze cultuur en functie je aan en is het bovenstaande jou op het lijf geschreven? Heb je alle informatie over onze werkzaamheden op aranea.nl gelezen en ben je nieuwsgierig naar meer: laat dan wat van je horen! Mail je motivatie en cv naar Aad van den Boogaart, managing consultant bij Aranea via info@aranea.nl of neem contact op via 073 646 1660. 

Top