Vacature

AGILE COACH

Dit is Aranea 

Aranea is een eigenzinnig en pragmatisch management en IT adviesbureau, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Wij geven advies en training, doen project-, programma- en portfoliomanagement en interim management. 

Onze adviezen zijn gericht op verbetering van de verbinding tussen bedrijfsprocessen, IT en de betrokkenen. Met name onze aandacht voor de mens binnen ieder traject is uniek. Hoe de mensen met de veranderingen omgaan en of de processen op hen aansluiten is van belang voor het slagen van onze adviezen. Het is een stap die nogal eens wordt overgeslagen. Met die aandacht onderscheiden wij ons van andere adviesbureaus. 

Aranea is een platte organisatie met bijna dertig medewerkers. Die vormen één hecht team met meerdere expertises. Iedereen kent elkaar en weet elkaar te vinden. Samen tillen wij onszelf zo naar een steeds hoger niveau. Wij zijn mensgericht, eigenzinnig, innovatief, pragmatisch en onafhankelijk en hanteren een integrale aanpak. 

 

Wij zijn op zoek naar: een inspirerende agile coach 

Als agile coach neem jij de organisatie van onze klant mee in haar Agile transformatieHet begeleiden van de opdrachtgever zet jij hierbij centraal. 

 

Functie 

Je bent dagelijks bezig met inspirerende verandertrajecten, bij innovatieve ondernemingen of zorginstellingen. Deze organisaties help je de uitdagingen van een agile transformatie te omarmen, je doet voorstellen hoe de (project) organisatie in te richten en begeleidt de implementatie hiervan. 

Bij Aranea werk je zoveel mogelijk aan opdrachten die goed bij jouw expertise en ambitie passen, zodat jij het beste tot je recht komt. De ene opdracht voer je samen met collega’s uit en de andere zelfstandig, maar altijd met de kennis van al je collega’s binnen handbereik. 

 

Wat vragen wij van jou? 

Allereerst dat je stevig in je schoenen staat. Want dat is nodig. Alleen dan haal je het beste uit jezelf en bereik je de gewenste resultaten in deze uitdagende functie. 

 

En verder? 

 •  Jij hebt aan den lijve de complexiteit van organisatiestructuren, veranderbereidheid van mensen, de dynamiek binnen teams over teams heen, hiërarchische invloeden, politiek en de verschillende belangen ondervonden.  Als dit in innovatieve ondernemingen of de zorg was, dan zou dat helemaal mooi zijn. 
 • Jij kijkt voorbij agile, lean en devops. De principes en waardes zijn zo’n onderdeel van je eigen persoonlijke waarde dat deze een tweede natuur zijn geworden. 
 • Jij kijkt naar het grotere geheel en je hebt oog voor lokale aspecten. Het geheel moet vooruit. 
 • Jij bent empathisch en kunt je inleven en blijft daarbij oog houden voor het grotere belang en de gewenste doelstellingen van de ander. 
 • Jij bent iemand die het uitdagend vindt om naast teams, ook op management- en directieniveau te acteren. 
 • Jij kunt echt iets toevoegen in het samenbrengen van processen, IT en de mens. 
 • Jij hebt goede communicatieve en analytische vaardighedenluisterend vermogen en taalvaardig zowel in woord als schrift;  
 • Jij hebt coachend vermogen richting collega’s, gericht op het vermenigvuldigen van kennis en het overdragen van kennis en vaardigheden en bent bereid om actief mee te werken aan het verder uitdiepen van onze agile propositie.   
 • Jij hebt een diploma op zak van een HBO of WO-opleiding informatiemanagement, procesmanagement, bestuurskunde of bedrijfskunde. 
 • En jij bent sociaal, analytisch, flexibel en communicatief sterk. Een tikkeltje eigenzinnig? Dat past prima bij ons! 

 

Wat hebben wij te bieden? 

 1.  Een dynamische werkomgeving bij een uniek management adviesbureau. 
 2. Uitdagende vraagstukken op het snijvlak van mens, proces en IT. 
 3. Een uitgebreide en goede set arbeidsvoorwaarden. 
 4. De kans om voor je klanten een gids te zijn op weg naar échte meerwaarde. 
 5. De kans je knowhow rondom digitalisering en de ‘agile’ organisatie te versterken. 
 6. Gedreven collega’s en klantorganisaties die samen met jou het verschil willen maken. 
 7. Aandacht en ruimte voor coaching en persoonlijke groei. 
 8. Een leuke, informele cultuur met veel eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing. 
 9. Deelname aan productinnovatie en kennisdeling. 
 10. Ruimte om te doceren als gastdocent aan hogescholen en universiteiten. 

 

Solliciteren? 

Spreekt onze cultuur en functie je aan en is het bovenstaande jou op het lijf geschreven? Heb je alle informatie over onze werkzaamheden op aranea.nl gelezen en ben je nieuwsgierig naar meer: laat dan wat van je horen! Mail je motivatie en cv naar Aad van den Boogaart, managing consultant bij Aranea via info@aranea.nl of neem contact op via 073 646 1660. 

Top