Maximale verbinding tussen Business & IT

Digitale Strategie

De mate van verbinding tussen uw Business en IT is sterk bepalend voor de progressie van uw organisatie en uw succes in de markt. Aranea focust op deze ‘alignment’ tussen de Business (mens en proces) en IT.

Digitale transformatie

Digitale transformatie – wilt u of moet u? Digitalisering is van alle dag, maar in hoeverre is die opgenomen in en afgestemd op uw bedrijfsstrategie? We verrassen niemand met de uitspraak dat Business en IT onlosmakelijk verbonden zijn. Ook úw dienstverlening en de innovatie van uw organisatie zijn in toenemende mate IT-gedreven.

Digitale Strategie

Om deze elementen in uw speelveld te verbinden op een manier die rechtstreeks dienend is aan uw bedrijfsstrategie, is het zinvol om het geheel als een digitale strategie te formuleren, communiceren en realiseren. Aranea hanteert een integrale aanpak en faciliteert de verbinding tussen mens, proces en technologie. Door deze geïntegreerde visie en aanpak bouwen we mee aan optimale waarde voor uw organisatie.

Onze dienstverlening

Wij helpen uw digitale strategie hand in hand te laten gaan met uw bedrijfsstrategie. Wij kunnen helpen met het formuleren van uw digitale strategie,  het communiceren ervan en de realisatie. Daarbij hanteren we een veelvoud aan mogelijkheden om Business en IT dichter bij elkaar te brengen: aan tafel, op de werkvloer, op papier, in spelvorm – duurzaam gericht op korte en lange termijn. Vragen en diensten waarvoor klanten ons benaderen:

  • Hoe creëren we Business-IT synergie?
  • Digitaal samenwerken in de keten: hoe?
  • Hoe prioriteren we initiatieven naar business waarde?
  • Hoe maken we van IT een innovatieversneller?
  • Hoe integreren we Agile en DevOps?
  • Wat is een effectieve IT & Cloud-strategie?
  • Hoe innoveren we ons beheer en onze sourcing?

Wij faciliteren en versnellen de co-creatie tussen IT en Business. Vragen over o.a. enterprise architectuur, data & informatie management, Agile en DevOps way of working, portfoliomanagement, digitaal samenwerken en cloud strategie, information security en sourcing zijn hier aan de orde.

We maken een BITA-plan op maat en voeren regie op business projecten met een zware IT component en op IT projecten met een zware Business component.

Als onafhankelijke partner scannen wij de mate van afstemming tussen uw Business en IT en komen met een helder overzicht van quick wins en structurele verbeterkansen.

Communicatie en gedrag vormen een centraal knelpunt bij BITA-vraagstukken. Onze Business Games helpen om elkaar beter te begrijpen, vaktaal te overstijgen en de vertaalslag van techniek naar bedrijfskansen te maken.

Jan Willem Wolters
Jan Willem Wolters
ADVISEUR

Wilt u uw bedrijfsstrategie en digitalisering gezamenlijk richten naar optimale meerwaarde voor uw klanten en uw organisatie? Business en IT écht dichter bij elkaar brengen? Ik ga graag met u in gesprek!

Top